Якщо буде тотальне відключення електроенергії: Українцям перестануть робити операції та не прийматимуть до лікарень

Метою атак РФ на об'єкти критичної інфраструктури України є повне відключення електроенергії на території всієї країни. Ймовірно, Росія продовжить обстріл об'єктів української енергетики, передають Патріоти України.

В Україні активно готуються до можливого затяжного блекауту. В умовах відключення електроенергії на тривалий термін українцям перестануть робити планові операції, а також припинять прийом пацієнтів у лікарнях.Про це повідомила заступник міністра охорони здоров'я Марія Карчевич в ефірі телемарафону.

При тривалому блекауті неминуче постраждає і система охорони здоров'я. Щоб уникнути перенавантаження енергоспоживання, закладам охорони здоров'я доведеться на якийсь час відмовитися від планових хірургічних втручань та госпіталізації.

"На випадок блекауту готові два рівні закладів, які забезпечені критичними потребами щодо генераторів. І ми бачимо навіть, коли були кілька днів суттєві перебої з електроживленням, у нашій країні жоден заклад охорони здоров'я не припинив своєї роботи", – повідомила Карчевич.

Є низка медичних закладів, які зможуть продовжити свою роботу виключно за умов відсутності електроенергії, але припинять своє функціонування у разі відключення водопостачання та опалення. Такі заклади належать до першого рівня.

Другий рівень представляють заклади, які повністю автономні, і їхній роботі не загрожує ні відсутність електроенергії, ні припинення водопостачання, ні відключення централізованого опалення.

Медичні установи, як першого, так і другого рівня, на даний момент забезпечені генераторами для підтримки критичних потреб закладу. Також у цих закладах забезпечено доступ до супутникових станцій "Старлінк". Це надасть можливість установі комунікувати із "зовнішнім світом" навіть в екстреній ситуації.

Але за умов тривалої енергетичної кризи медичні заклади не зможуть забезпечити допомогу всім громадянам і в повній мірі. Тому установи прийматимуть лише ургентних хворих для надання невідкладної допомоги. Усі планові операції буде відкладено.

"Зрозуміло, що з нашого боку надано рекомендації. І якщо буде тривале відключення світла, то планові госпіталізації, планові операції будуть призупинені для того, щоб не перевантажувати заклади. Прийматимуться лише ургентні операції. Також буде законсервована частина приміщень, які тимчасово не використовуються. Але це ми говоримо про крайні випадки, про крайні ситуації. На сьогоднішній день, як ви бачили, проблем не було. Навіть коли не було кілька днів енергопостачання, заклади працювали в штатному режимі", – розповіла Марія Карчевич.

До речі, як стало відомо, МОЗ уже розіслало обласним військовим адміністраціям прохання щодо припинення планових госпіталізацій у лікарнях.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...