Якщо дані у "Резерв+" та "Оберіг" не збігаються: У ТЦК дали пояснення і попередили про порушення

Якщо після оновлення персональних даних інформація в мобільному застосунку "Резерв+" та базі даних "Оберіг" не збігається, за це передбачено адміністративне покарання. Крім того, у такому разі військово-обліковий документ вважається недійсним, передають Патріоти України.

Також співробітники ТЦК змушені продовжувати проводити повідомлення на вулицях через часту невідповідність адреси реєстрації військовозобов'язаних та їх фактичного місця проживання. Про це в інтерв'ю "Телеграфу" повідомив представник Полтавського ТЦК та СП майор Роман Істомін.

За його словами, оновлення даних здійснюється для того, щоб актуалізувати всю інформацію про військовозобов'язану людину. Під час цього процесу триває перевірка відповідності військово-облікових документів із відомостями, внесеними до електронної бази даних Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних, резервістів "Оберіг".

Істомін пояснив, що військово-обліковий документ в електронній формі не замінює паперової версії, а має ту саму юридичну силу. Тобто якщо у громадянина в застосунку з'явився QR-код, це не означає, що він має право викинути свій паперовий військово-обліковий документ.

Крім того, представник ТЦК підкреслив, що в період воєнного стану кожен чоловік матиме при собі військово-обліковий документ і надаватиме його на вимогу військовослужбовців ТЦК та СП та співробітників поліції. При цьому в тих, хто оновив свої дані в документі, окремим пунктом стоїть відповідна позначка, а в електронному документі її видно під час сканування QR-коду.

"Але якщо з’ясується, що певні пункти (прізвище, відомості про відстрочку, інформація про вчинення адміністративного чи кримінального правопорушення та інше) наданого документа не збігаються з базою даних "Оберіг", то військово-обліковий документ в електронній формі вважається недійсним", – сказав Істомін.

Він також додав, що військово-обліковий документ в електронній формі вважається недійсним, якщо деякі пункти у ньому не збігаються з базою даних "Оберіг". У такому разі вважається, що людина не має при собі військово-облікових документів взагалі, і за це передбачено адміністративне покарання.

Нагадаємо, в Україні щонайменше 6 млн чоловіків не оновили свої дані на виконання нового закону про мобілізацію, за що підпадають під штрафи. Понад 4 млн надали актуальну військово-облікову інформацію про себе.

Першим їхав брат загиблого хлопця, він врятувався: Спливли нові подробиці трагедії на атракціоні через Дніпро в Києві

понеділок, 22 липень 2024, 17:30

У Києві правоохоронці продовжують вилучати речові докази та записи камер відеоспостереження, які пов’язані із загибеллю 20-річного хлопця на атракціоні через річку Дніпро. Було встановлено, що у момент трагедії разом із юнаком спускався його брат. Про ...

Чи буде нове підвищення цін на електроенергію і скільки може коштувати світло: У владі розставили крапки над "і"

понеділок, 22 липень 2024, 16:59

Український уряд не планує нових підвищень тарифів на електроенергію до 30 квітня 2025 року, залишаючи їх на рівні 4,32 грн/кВт*год. Держава продовжує субсидувати частину вартості електроенергії для населення. Про це у бліцінтерв'ю OBOZ.UA розповіла за...