"Якщо ти з Черкас, то розмовляй українською!": Герою матчу Швеція - Україна дісталося від Ніцой за російську мову

Українська письменниця, активістка Лариса Ніцой розкритикувала героя матчу 1/8 фіналу чемпіонату Європи з футболу (Євро-2020) Швеція – Україна – нападника з Черкас – 24-річного Артема Довбика, через російську мову. Футболіст після матчу прокоментував перемогу збірної України над шведами російською мовою та нарвався на критику літератора у Facebook, інформують Патріоти України.

Ніцой назвала футболіста "московитом" та "марсіанином". Письменниця також попросила людей, які підтримували нападника, по-дружньому сказати йому, що герої нашої країни говорять українською.

"Довбик. Що, знову? Знову московит? Господи, ну звідки беруться ці марсіани? А тепер усі, хто написав про українського героя, хто ставив уподобайки, хто вболівав, хто хвалив – так само дружно сходили до нього і сказали йому, що українські герої, тим більше, якщо вони з Черкас (Холодний Яр і все таке), розмовляють українською…", – написала авторка.

Нагадаємо, у ніч на 30 червня в шотландському місті Глазго на стадіоні Хемпден Парк пройшов матч між збірними України та Швеції. Основний час протистояння завершився з рахунком 1:1.

Доля матчу вирішувалася в екстратаймах. Вирішальний гол у додатковий час другого екстратайму забив Артем Довбик. Матч Швеція – Україна на Євро-2020 закінчився з рахунком 1:2. Українська збірна вперше потрапила до 1/4 фіналу турніру.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...