​Якщо жартома, то, може, тоді ще хвіст не відпав: Науковці визначили, коли наші пращури навчилася добувати та користуватись вогнем

Вчених вразив не лише час ключового відкриття для швидкої еволюції людства, але і висока комунікація між пралюдьми, що охоплювала величезні терени

Археологи з Лейденського університету і Технологічного університету Ейндховена в Нідерландах провели порівняльний аналіз появи ознак розведення вогню на стоянках стародавньої людини і з'ясували, коли люди почали використовувати вогонь, зазначають Патріоти України.

Автори нової роботи проаналізували результати наукових досліджень, в яких згадуються знахідки багать, залишених гомінінами в Європі, Ізраїлі, Азії і Північній Африці і з'ясували, що стародавні люди оволоділи навичками розведення вогню 400 000 років тому, тобто задовго до того, як предки сучасної людини покинули Африку і почали розселення по інших континентах.

Це означає, що вже в другій половині середнього плейстоцену серед предків людини була розвинена примітивна комунікація, завдяки якій поширювалися давні культурні навички.

На думку фахівців, на той час вже сформувалася система передачі знань і примітивної комунікації між людьми, так як по-іншому пояснити стрімке поширення набутого ними досвіду на великій площі неможливо.

До цих пір вважалося, що культурне поширення почалося лише 70 000 років тому, коли почали розселятися сучасні люди, Homo sapiens. Але дані про використання вогню тепер показують, що це сталося набагато раніше.

Кетрін Макдоналд, археологи і перший автор статті

Аналогічним чином через 100 тис. Років поширилася особлива технологія обробки кам'яних знарядь, відома як індустрія Леваллуа.

Дуже любив вино, але проблема була не в алкоголізмі: Вчені розповіли, через що міг оглухнути Бетховен

субота, 18 травень 2024, 23:43

Слух видатного композитора Людвіга ван Бетховена почав погіршуватися в молодості, а помер геній повністю глухим. Причини його глухоти залишаються загадкою. Однак, майже через дві сотні років аналіз його волосся показав високий рівень свинцю, миш'яку та...

Рідкісний вид рептилій - на межі зникнення: На Кубі коти взялися винищувати... крокодилів

субота, 18 травень 2024, 23:02

Здичавілі коти вважаються одним із найпроблемніших інвазивних видів, який загрожує тисячам інших видів тварин у дикій природі. Нове підтвердження цьому представили кубинські фахівці, які звинуватили безпритульних кішок у масовому вбивстві дитинчат рідк...