А ви це знали? Який алкоголь найкраще пити в новорічну ніч - наслідки будуть мінімальні

Новорічні свята і застілля не обходяться без вживання спиртних напоїв. Експерти рекомендують за пару годин до веселощів щільно поїсти та випити кілька склянок води. А за столом вживати правильні напої в поєднанні з їжею, зазначають Патріоти України.

Який алкоголь найкраще пити в новорічну ніч, щоб обійтися без негативних наслідків – читайте в матеріалі нижче.

Експерти відзначають, що на Новий рік варто обмежити вживання газованих напоїв і замінити їх соками або звичайною водою. Особливо шкідливо поєднувати газовані напої з жирною їжею. Це стосується і газованих алкогольних напоїв.

Будь-який алкогольний напій у вечірній і нічний час – додаткове навантаження на печінку і тому перевантажувати організм понад норму не варто. Варто вибрати неміцний алкогольний напій - не більше двох келихів.

Від напоїв з високим вмістом цукру варто відмовитися, оскільки вони в поєднанні з алкоголем переробляються організмом набагато важче. Це веде до навантаження на печінку, а вранці головний біль буде забезпечена.

Солодкий і напівсолодкий алкоголь впливає на організм набагато довше і виводиться більш тривалий час. Найоптимальніший варіант для довгого свята – сухе біле вино.

Перед вживанням спиртного потрібно обов'язково з'їсти щось м'ясне, рибне або яйця. Це допоможе стримати всмоктування алкоголю в кров. Не починайте святкову трапезу з салатів.

З міцних алкогольних напоїв експерти однозначно рекомендують тільки горілку. Саме у цього напою найнижчий відсоток отруєння під час свят.

Віскі або коньяк містять дубильні речовини, які можуть вплинути на організм в поєднанні з рясною жирною закускою непередбачуваним чином. Не варто захоплюватися алкогольними коктейлями - вони майже завжди призводять до головного болю вранці.

Протягом свята потрібно пити звичайну воду, з розрахунку один стакан води – на один келих вина. Це допоможе уникнути зневоднення.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...