Який цукрозамінник "найкращий друг" для мозку: Вчені розкрили результати дослідження

Видання Medical express пише, що дослідники з Шанхайського університету науки і технологій, Китайської академії наук (CAS) та інших інститутів Китаю нещодавно провели дослідження, щоб з'ясувати, що відбувається в мозку мишей, коли їх годують різними типами підсолоджувачів. результати дослідження опубліковані в журналі Neuroscience Research, передають Патріоти України.

"Ожиріння є серйозною проблемою в усьому світі, а використання підсолоджувачів як замінника сахарози є сучасною тенденцією в харчовій промисловості... Втім багато замінників цукру під час вживання мають помітні відмінності порівняно з сахарозою. Тому наша початкова ідея полягала в тому, щоб з'ясувати, чи існує в центральній нервовій системі конкретна ділянка мозку, яка могла б розрізняти замінники цукру і сахарозу", - розповів Medical Xpress Інцзе Чжу, співавтор статті.

"У рамках нашого нового дослідження ми зафіксували інтенсивність активності PVT мишей, коли вони споживали різні підсолоджувачі та сахарозу", - пояснив Чжу. Дослідники тримали мишей на шести різних дієтах протягом шести тижнів. Одна групу мишей була контрольною, а решті давали цукор, стевію, ксиліт, гліциризин або могрозид відповідно.

У результаті вчені дійшли висновків, що порівняно з іншими замінниками цукру стевія спричиняла активність PVT, яка більше нагадувала активність, спричинену споживанням цукру. Це свідчить про те, що стевія найбільш "сумісна з мозком" серед найширше використовуваних альтернатив цукру і найточніше відображає сприйманий смак цукру.

Раді пропонують більше не саджати ухилянтів до в'язниці: Ось що передбачає новий законопроект

субота, 18 травень 2024, 6:58

У відповідності до чинного законодавства, якщо військовозобов'язаний пройшов ВЛК, був визнаний придатним до військової служби, але на збірний пункт за бойовою повісткою не прибув, таке правопрорушення карається позбавленням волі. . Йдеться про статтю 3...

Сума неприємно здивує! Яку пенсію можна отримати із зарплатою вдвічі вищою за середню

субота, 18 травень 2024, 6:47

В Україні із зарплатою вдвічі вищою за середню (це понад 33 тис. грн за даними Пенсійного фонду) можна отримати пенсію у розмірі 9 491,5 грн. Така пенсія можлива за умови наявності 35 років стажу. Про це йдеться у публікації OBOZ.UA. Так, згідно з оста...