"Янукович святой человек против вас": Українці обурені брехливим звітом ОПУ щодо схем з "Мрією"

Заступник голови Офісу президента України і секретар координаційної ради з протидії COVID-19 Кирило Тимошенко розлютив українців звітом про скандальні поставки медичного обладнання та препаратів у країну. Він оприлюднив добірку слайдів із конкретними сумами на особистій сторінці у Facebook і запевнив, що всі привезені товари нібито були закуплені соціально відповідальним бізнесом для допомоги лікарням, передають Патріоти України.

"Фондом при Офісі президента були закуплені засоби захисту для лікарів та інше медичне обладнання. Все це передано в лікарні в кожному куточку країни. Фонд оперував позабюджетними коштами, які були надані бізнесом. Крім цього, Офіс президента допомагав відповідальному бізнесу доправити вантажі, які вони закупили самі та передавали в лікарні: ПЛР-тести, респіратори, костюми захисту тощо", – написав Тимошенко.

Згідно з оприлюдненою ним статистикою, бюджет Фонду ліквідації наслідків COVID-19 при Офісі президента нібито склав 374 620 348,32 грн. З них українські постачальники отримали 155,5 млн грн (12 компаній), а іноземні – 182,6 млн грн (7 компаній)

Із зазначеної загальної суми 33,6 млн грн були витрачені на авіадоставку і 286 тис. грн – на митне оформлення, логістику і транспортні послуги. Також Тимошенко заявив, що всього для перевезення медтоварів було здійснено 21 рейс, 9 із яких оплатив Фон

Однак у коментарях під звітом заступника голови ОПУ українці жорстко розгромили його, дорікнувши озвучуванням брехливої інформації та маніпуляцією.

"А є такий же звіт, скільки держава витратила грошей з бюджету, а не волонтерських грошей? І ще, люди хочуть знати, хто насправді рятує країну. Можна озвучити ці компанії та меценатів, ми з радістю подякуємо їм", "Янукович свята людина проти вас", "Що саме ви зробили як влада країни? Допомогли стати багатшими декільком компаніям за кордоном?" – обурюються люди.

Війна не завада? Французькі ЗМІ повідомили про запрошення Росії на річницю висадки союзників у Нормандії

вівторок, 16 квітень 2024, 16:30

Міжнародна церемонія на честь 80-річчя висадки союзників у Нормандії відбудеться 6 червня. Володимира Путіна там точно не буде, але не виключена присутність кремлівської делегації, передають Патріоти України. За інформацією Europe 1, Росія буде добре п...

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...