Є одна причина: Психологи пояснили, чому люди ігнорують карантин і не носять захисні маски


Люди, які відмовляються носити маски та дотримуватися інших заходів безпеки під час епідемії коронавірусу, вважають, що мають право вести себе подібним чином. Про це психологи з Корнельського університету розповіли в науковому журналі "Особистість та індивідуальні відмінності", передають Патріоти України.

Виявилося, що люди з вищою "психологічною правочинністю" рідше дотримуються рекомендацій щодо профілактики поширення Covid-19. Психологічну правочинність вчені описали як "характеристику особистості, завдяки якій людина відчуває, що більше заслуговує на позитивні результати, ніж інші люди".

У трьох опитуваннях психологи поговорили з 1000 американців про їхні звички під час пандемії, а також попросили відповісти, чи згодні вони з такими твердженнями: "Я щиро відчуваю, що заслуговую більше, ніж інші" і "Такі люди, як я, час від часу заслуговують додаткових послаблень".

"Люди з вищою психологічною правочинністю рідше дотримувалися рекомендацій з охорони здоров'я під час епідемії коронавірусу. Наприклад, вони заявляли, що як і раніше будуть відвідувати вечірки, якщо захочуть, що вони не дотримуються соціального дистанціювання і не слідують встановленим правилам", - кажуть психологи.

Такі люди також частіше говорили, що загроза коронавірусу перебільшена, що вони не дуже стурбовані потенційними наслідками та ігнорують рекомендації. Примітно, що в зазначеній групі більше людей вже перехворіли на Covid-19, а значить ігнорування рекомендацій вже обернулося для них більш негативними наслідками.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...