Є щасливчики: У Міноборони пояснили, хто отримає автоматичну відстрочку без відвідування ТЦК

Деякі українці отримають автоматичну відстрочку без необхідності йти в ТЦК. Новий функціонал у застосунку Резерв+ реалізують вже найближчим часом. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко, передають Патріоти України.

Зокрема, мова йде про студентів денної форми навчання та батьків, що мають трьох і більше дітей. "Одна з функцій, які ми плануємо реалізувати в Резерв+ — це автоматична відстрочка. Це одна з найбільш потрібних функцій наших користувачів. Ми вважаємо, що в деяких кейсах відстрочка повинна надаватися автоматично без будь-яких додаткових заяв у ТЦК і збору паперів. Наприклад, студентам денної форми навчання та батькам трьох і більше дітей. Адже ці дані є в держави, у реєстрі в тому чи іншому вигляді", - розповіла Катерина Черногоренко.

Також вона додала, що інформація про сімейні зв'язки вже міститься в державному реєстрі актів цивільного стану. Проте у деяких випадках держава не може отримати дані з РАЦСу одразу, але в більшості випадків в електронній формі "можна закрити цей кейс".

Це вже «зрада» – чи ще ні?

субота, 5 жовтень 2024, 17:55

Стосовно повідомлення про нібито пропозицію Зеленського визнати за росією окуповані території в обмін на... "гарантії НАТО". Тепер про критичне. Financial Times пише, що Зеленський привіз на Захід пропозицію де факто погодитись із окупацією українських...

Має своє власне "Сонце": Вчені виявили нову планету, яка в 30 разів важча за Землю

субота, 5 жовтень 2024, 16:06

Астрономи виявили новий світ на відстані 685 світлових років від нас. Ця планета, що отримала назву TOI-5005 b, обертається навколо схожої на Сонце зірки. Про це пише Interesting Engineering, передають Патріоти України. Планета приблизно в шість разів ...