Єдина така на всю Україну собака-водолаз: Рятувальники розповіли про свою унікальну та спритну "колегу" (відео)

На службі черкаських рятувальників з’явився собака-водолаз. Трирічну вівчарку Найду підібрали у притулку, хотіла, щоб охороняла територію, але природні здібності та слава інших службових собак змусила Найду перепрофілюватися, інформують Патріоти України.

Найда на людину, яка борсається у воді, реагує одразу і кидається до неї. “Ми кидаємо рятувальне коло до потерпілого і собака скаче у воду, чіпляє коло і витягує на берег. Собака це набагато швидше зробить, ніж людина. Їй не важко, їй теж це цікаво”, - пояснюють рятувальники.

Тренування в реальних умовах рятувальники розпочали заздалегідь, до пляжного сезону Найда мусить бути у формі. Спочатку не дуже хотіла тренуватися, бо за зиму теж набрала зайвого, але розім’явшися, навіть не дуже висока температура води її не могла спинити.

Тим, що вдалося Найді за рік тренування, не кожен амбітний кар’єрист може похизуватися. Собаку з притулку брали просто для охорони території, та водолази примітили й інші здібності. Так пес і пішов на підвищення.

На службі в ДСНС налічується сімдесят двоє чотирилапих працівників. Більшість це пошуково-рятувальні собаки, частина - допомагає саперам, а от водолазом може похизуватися лише черкаський підрозділ.

Попереду в Найди не тільки вдосконалення навичок, а й опановування нових. Третина території України замінована, тож рятувальникам довелось опановувати ази піротехніки. Найда ж має стати надійною помічницею водолазів, що її тренують. “Оскільки водолази перепрофільовуються, то і Найду будемо перепрофільовувати. Перед нами нині завдання розмінування не лише суші, а й води, нові часи, нові виклики. Водолазам доводиться перевчитися на піротехніків, аби розміновувати акваторії річок, акваторії морів, вони всі у нас будуть проходити навчання”, - кажуть в ДСНС.

Дефіцит робочих рук в недоімперії може збільшитися на сотні тисяч: Таджикистан терміново застеріг своїх громадян від поїздок до РФ

неділя, 28 квітень 2024, 9:32

Міністерство закордонних справ Таджикистану у суботу, 27 квітня, випустило термінову рекомендацію для своїх громадян, закликавши без необхідності не відвідувати Росію. Про це йдеться на сайті відомства."МЗС рекомендує громадянам країни тимчасово утрима...

Тарифи, субсидії та пенсії: Які зміни чекають на українців з 1 травня

неділя, 28 квітень 2024, 8:52

Комунальні тарифи у травні залишатимуться без змін, водночас відбудеться перерахунок субсидій на неопалювальний сезон. Окремі категорії пенсіонерів отримають надбавки в індивідуальному порядку. Для працюючих пенсіонерів виплати за травень будуть більши...