Євро-2020: Швейцарці сенсаційно переграли в 1/8 фіналу чемпіонів світу французів (відео)

Ігроки конфедерації змоги гідно дати бій іменитому супернику і під час основного матчу, і додаткового часу. Врешті видряпали перемомогу на останньому обміну ударами у серії пенальті

Чинні чемпіони світу збірна Франція поступилися Швейцарії в 1/8 фіналу Євро-2020. Доля матчу вирішилася в Першій на турнір серії пенальті-5: 4 (3: 3 основний час). При цьому швейцарці, що першими відкрили рахунок у матчі, виказали потужну волю до перемоги, відігравши два м'ячі після трьох пропущених від чемпіонів світу, зазначають Патріоти України.

Франція-Швейцарія 3:3

Бензема, 57, 59, Погба, 75-Сеферович, 15, 81, Гавранович, 90

55-й хвилині Родрігес (Швейцарія) не реалізував пенальті

Швейцарці зі старту показали, що в матчі з чемпіонами світу здаватися явно не мають наміру. Хоча французи на старті і намагалися більше атакувати, але до реальної гостроти не доходило. При цьому Швейцарія відповідала регулярно, а на 15-й хвилині і зовсім відкрила рахунок. Цубер подав з лівого флангу, Сеферович виграв верхову боротьбу у Лангле і відправив м'яч головою в нижній кут воріт Льоріса - 1:0.

Буквально відразу після голу Франція організувала непогану атаку. Рабьо стріляв з флангу на Бензема, але м'яч пролетів повз форварда "ле бле". Цей момент і залишився єдиним гострим з боку французів. При цьому не можна сказати, що швейцарці відсиджувалися в обороні, регулярно тікаючи в контратаки. Але на перерву Збірні пішли при мінімальній перевазі в рахунку з боку Швейцарії.

На другий тайм тренер Франції Дешам змінив тактичну схему, змінивши одного з трьох центральних захисників Ланге вінгером Команом.

Але початок другої половини могло стати для французів справжнім кошмаром. Спершу на 50-й хвилині Швейцарський форвард Емболо увірвався в штрафну і прострілив уздовж воротарського, але захисники Франції змогли в останній момент дістати м'яч і винести його зі штрафного майданчика. А потім французи отримали у свої ворота пенальті. Цубер втік у контратаку, якого на кордон штрафний зніс Павар. Швейцарець відразу спробував піднятися на ноги, але атака завершилася нічим і момент загрався. Однак через хвилину рефері відправився дивитися VAR і таки призначив "точку". Штраф вийшов бити Родрігес, але Льоріс дістав м'яч з самого кута.

Мабуть цей сейв Льоріса став ключовим. У наступні кілька хвилин гра перекинулася з ніг на голову. Спершу Бензема, отримавши пас від Мбаппе в штрафному майданчику, переправив м'яч повз Соммера-1: 1.

А через дві хвилини французи святкували друге взяття швейцарських воріт. Грізманн отримав у штрафному майданчику пас п'ятої від Мбаппе і повинен був забивати, але Соммер дістав м'яч кінчиками пальців, проте м'яч у сітку з метра добив Бензема, оформивши дубль-2: 1.

Здавалося, що остаточно добив швейцарців за 15 хвилин до кінця Погба, відправивши божевільний м'яч метрів з 25 в саму дев'ятку воріт Соммера - 3:1.

Зараз вже здавалося, що французи навряд чи відпустять цей матч, але Швейцарія зуміла зібратися. Спершу на 81-й хвилині знову ударом головою відзначився Сеферович - 2:3.

А на 90-й хвилині зрівняв рахунок Гавранович ударом з лінії штрафного майданчика - 3:3. При цьому за кілька хвилин до цього Гавранович вже відправляв м'яч у сітку, але тоді у нього зафіксували невелике положення поза грою.

Але могли французи вирвати перемогу в основний час. За секунди до кінця четвертої доданої хвилини Коман прийняв м'яч у штрафному майданчику і зарядив у поперечину. Відразу після цього пролунав свисток - ще два тайми по 15 хвилин.

В овертаймі жодна з команд не намагалася грати на утримання. Свої моменти мали як французи, так і швейцарці, проте долю путівки до чвертьфіналу розіграли в серії пенальті.

Єдиний промах з "точки" в пасиві Мбаппе, який останнім підійшов до виконання одинадцятиметрового. У підсумку Швейцарія вибила чемпіонів світу і таки змогла подолати 1/8 фіналу. До цього швейцарці тричі пробивалися на цю стадію великих турнірів, але щоразу програвали.

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...