Їй було лише 24: Актриса із фільму "Брестська фортеця" загинула у весільній подорожі

Чоловік загиблої розповів, що йому насилу вдалося витягнути кохану із річки, але було вже пізно.

Вероніка Ніконова. Фото: соцмережі.

Білоруська актриса і режисер Вероніка Ніконова, яка прославилася завдяки фільму "Брестська фортеця", загинула на Алясці. У США 24-річна знаменитість відправилася у весільну подорож. Як розповів вдівець, трагедія сталася 25 липня. Після весілля молодята вирушили в подорож. Вони хотіли дістатися до покинутого автобуса, в якому жив і помер Крістофер Маккендлесс, що став прообразом головного героя книги Джона Кракауера "В диких умовах", передають Патріоти України із посиланням на TUT.BY.

На зворотній дорозі, під час переходу гірської річки Текланіка, молоді люди відчули, що дуже втомилися. "Я перейшов і відчув, що дуже втомився. Мені було страшно. Я розумів, що якщо я втомився, то Ніка ще більше втомиться. Я кілька разів прокричав їй, щоб зняла штани, щоб зменшити опір. Не наполіг", - розповів Петро Маркелов.

За його словами, Вероніка зав'язала кілька разів мотузку навколо талії, інший кінець з карабіном прикріпила до основної мотузки і пішла. "На 2/5 шляху вона почала кричати: "Допоможи мені!"... Вода була майже по груди ... Я почав йти до неї, тримаючись за мотузку. Кричав: "Тримайся! "Коли я підійшов, її руки відірвалися від основної мотузки, і вона повисла на страхувальною. Вона була на воді. Я почав за карабін ривками тягти її в сторону берега. Так виходило тягнути її пару метрів. Але коли я в черговий раз обернувся, вона була під водою", - згадує вдівець.

Петро розповів, що йому насилу вдалося витягнути кохану, але було вже пізно. Він усіма силами намагався врятувати її, але йому це так і не вдалося. Вероніка Никонова народилася в Мінську. У 13 років вона зіграла у фільмі Олександра Котта "Брестська фортеця" роль Аньки, дочки лейтенанта Кіжеватова. Дівчина також пробувала себе в якості режисера, вона знімала документальні фільми в Білорусі.

"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...