Їх врятували з Маріуполя, але..: На Вінниччині загинуло 9 тонн червонокнижної риби

В аквафермі на Ладижинському водосховищі на Вінниччині загинуло близько 9 тонн червонокнижної риби. Це 3000 екземплярів, серед яких маточні поголів’я осетра та білуги. Про це повідомляють у Вінницькому рибоохоронному патрулі, передають Патріоти України.

Зазначається, що місце гибелі обстежили працівники Державної екологічної інспекції, Держпродспоживслужби, поліція та прокуратура регіону. «Ми завжди говорили, що створюємо майбутнє, адже осетри живуть понад сто років і найкращий урожай нашої ікри побачать наші онуки. На жаль, не все в наших силах. Ми не можемо зупинити забруднення води в річці Південний Буг. Величезний резервуар на річці, в якому росли наші осетри, тепер виглядає як зливна яма», – йдеться у повідомленні акваферми Ukrainian Caviar Berry.

В Ukrainian Caviar Berry переконані, що до смерті риби призвів викид у воду великої кількості шкідливих речовин. Це, як зазначають, і спричинило миттєву смерть Білуги, Ленського, Азовського Осетра та Гібрида білуги (Бестер).

«Ми змогли врятувати унікальну червонокнижну рибу в 2014 році, коли були бої під Маріуполем. Не опустили руки, коли в 2022-му на початку повномасштабного вторгнення з нашого господарства в Ладижині вкрали велику частину Азовського осетра і білуги. Поліція досі шукає крадіїв. Цього літа ураган зламав нашу понтонну лінію, але ми врятували осетрів», – пишуть там.

Наразі внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань й триває слідство.

Ukrainian Caviar Berry – українська компанія з Маріуполя, яка із 2017 року переїхала у місто Ладижин на Вінниччині.


Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...