Ймовірно, принесені в жертву: Археологи під стінами замку в Чехії виявили страшну знахідку (фото)

Нещасні люди, схоже, стали жертвами якоїсь жорстокої язичницької практики або вбивства.

Під час розкопок замку Бржецлав в Чехії археологи знайшли останки трьох людей в середньовічних фундаментах. Вчені не виключають, що вони могли бути жертвами ритуальних жертвоприносин, передають Патріоти України.

Останки тіл були знайдені під стінами будівлі 11-го століття, які були розкопані в минулому році. Усі скелети лежали один біля одного зверху першого шару каменю кріпосного валу.

За версією вчених, тіла могли бути зв'язані. Крім того, під скелетами знайшли якийсь залізний предмет довжиною близько 50 см, який звужується на одному кінці.

"Ці нещасні, схоже, стали жертвами якоїсь жорстокої язичницької практики або вбивства. Важко уявити, що всі троє загинули одночасно випадково. І що найбільш важливо, розміщення їх в першому шарі каменів нещодавно побудованого вала і положення тіл передбачає, що вони були фактично принесені в жертву", - говорить археолог Мирослав Дейман.

Не виключено, що загиблі могли бути рабами або військовополоненими, яких використовували для будівництва стін.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...