Його колись покинули батьки: Українець 40 років жив без паспорта і дивом отримав довгоочікуваний документ

У Запорізькій області 40-річний чоловік на ім'я Леонід отримав свій перший паспорт громадянина України. Документ було видано у Василівському районному відділі міграційної служби. Чоловік ніколи не мав паспорта й отримав його після того, як звільнився з установи виконання покарань. Про це йдеться у повідомленні Державної міграційної служби України у Запорізькій області у Facebook, передають Патріоти України.

Леонід також не мав свідоцтва про народження, а в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян не було відповідного запису. Українець із самого дитинства перебував у державному дитбудинку, а потім навчався у загальноосвітній школі-інтернаті для сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на Херсонщині.

Залишивши місце позбавлення волі, він мав на руках лише довідку про звільнення. Чоловік звернувся по допомогу до співробітників Держміграційної служби. Після низки перевірок за участю правоохоронців Леоніда вдалося документувати паспортом громадянина України. "Відтепер, маючи на руках ID-картку, Леонід зможе реалізувати свої права та законні інтереси, бути соціально і юридично дієздатним та змінити життя на краще", – зазначили у міграційній службі.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...