Його знали мільйони: Помер знаменитий музикант - соліст класичного складу ВІА "Пісняри"

На 72 році життя помер білоруський музикант та екс-учасник гурту "Пісняри" Леонід Борткевич. Про це 13 квітня повідомили на сторінці солістів колективу у Facebook. Причини смерті не уточнюються, передають Патріоти України.

Леонід Борткевич приєднався до "Піснярів" у 1970-му році, ставши учасником так званого класичного або золотого складу. Борткевич був її солістом наступні 10 років. У 1980-му він покинув колектив через неможливість поєднувати виступи з навчанням, біля мікрофона його змінив Ігор Пеня.

У 1989-му Борткевич та його дружина, гімнастка Ольга Корбут, поїхали до США, але повернулися на батьківщину до 2000-го року. На той момент "Пісняри" припинили свою діяльність - велика частина гурту пішла від Володимира Мулявіна та створила окремий колектив "Білоруські пісняри". Борткевич приєднався до Мулявіна, з яким виступав і до недавнього часу.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...