Історія, наче із кіно: 8-річний хакер без проблем купив АК-47 в інтернеті та надіслав його додому поштою (фото)

Жінка з Нідерландів розповіла, що її маленькому синові одного разу вдалося купити АК-47 у даркнеті без її відома, назвавши це "чимось із кіно". Про це пише euronews.com, передають Патріоти України.

"Мій син почав займатися хакерством у вісім років. І тоді він замовив зброю", – сказала Барбара Гемен. "Він почав багато часу проводити за комп'ютером і почав замовляти речі в Інтернеті безкоштовно".

Занепокоєна мама пригадала, що покупки в темній мережі почалися з чогось невеликого, наприклад, "безкоштовної" піци, але поступово постачання ставало все жахливішим. Її син використовував незрозумілі кодові фрази, такі як "Пітт йде до нас", щоразу, коли вона заходила до кімнати, маскуючи свої дії, спілкуючись через онлайн-ігри.

Гемен стверджує, що хакери також використали її сина для відмивання грошей для інших. Лише коли на порозі її будинку з'явився автомат разом із патронами, Гемен зрозуміла, що відбувається набагато більше. "Я думаю, що він витратив місяць на те, щоб з'ясувати, як замовити автомат і доставити його до нас додому", - згадує Барбара, заявляючи, що її син переправив пістолет з Польщі до Болгарії, щоб уникнути митниці.

"Він відкрив його і був дуже, дуже схвильований тим, що йому вдалося доставити пістолет до нас додому", - продовжила вона. "Я була абсолютно шокована. Я одразу ж вирішила робити все по-іншому вдома".

Гемен сказала, що передала пістолет місцевому відділенню поліції, і проти її дитини не було вжито жодних юридичних дій. За її словами, вона також почала помічати зміни у характері свого сина. "Він почав прокидатися вночі, щоб сісти за комп'ютер, і він мав сильний стрес. І тоді ми дізнаємося, що він працював із групою міжнародних хакерів".

Точно в кут воріт: Кандидат у збірну України допоміг МанЮнайтед U-18 "знищити" суперників з непристойним рахунком (відео)

субота, 28 вересень 2024, 19:55

Півзахисник Закері Бауманн відзначився забитим м’ячем у матчі між Манчестер Юнайтед U-18 та Блекберном U-18, повідомляють Патріоти України. На 30-й хвилині футболіст українського походження подвоїв рахунок у матчі. Закері отримав передачу від напарника...

"Був доброю та мудрою людиною": Внаслідок дронової атаки на Харківщині загинув суддя Верховного суду (фото)

субота, 28 вересень 2024, 19:15

У суботу, 28 вересня, внаслідок атаки російських дронів у Козачій Лопані Харківської області загинув суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді Леонід Лобойко. Про це повідомив Верховний суд, передають Патріоти України. «Колектив Верховного...