​ІТ-працівник подав до суду на компанію, яка платила йому зарплату 15 років, поки він був на лікарняному

ІТ-працівник, який перебуває на лікарняному з 2008 року, подав до суду на технологічного гіганта за дискримінацію через те, що йому підвищували зарплату. Ян Кліффорд стверджував, що став жертвою дискримінації за інвалідністю, тому що його зарплата не підвищувалася протягом 15 років, поки він не працював. Про це пише Mirror, передають Патріоти України.

Згідно з даними IBM, ІТ-спеціаліст отримує понад 54 000 фунтів стерлінгів на рік (приблизно 2,5 млн гривень) і гарантовано отримуватиме цю зарплату до 65 років, тобто за весь цей час йому виплатять 1,5 мільйона фунтів стерлінгів.

Але пан Кліффорд стверджував, що це «недостатньо щедро», стверджуючи, що його зарплата в 54 028 фунтів стерлінгів з часом «зникне» через інфляцію. Однак трудовий суд відхилив його позови, суддя сказав йому, що він отримав «дуже значну вигоду» та «сприятливе ставлення».

Пан почав працювати в компанії Lotus Development у 2000 році, це було до того, як її придбала корпорація IBM. Він пішов на лікарняний у вересні 2008 року і не працював до 2013 року, коли він подав скаргу. У цій скарзі пан Кліффорд скаржився, що йому не підвищили зарплату, а також скаржився, що йому не нарахували відпустку за 5-річний період.

У квітні 2013 року, коли містеру Кліффорду було близько 30 років, було досягнуто «компромісної угоди», і його скарги були врегульовані шляхом включення його до плану компанії по інвалідності. Відповідно до плану, непрацездатна особа не звільняється, а залишається найманим працівником і не зобов'язана працювати.

Працівник за планом має право на оплату 75 відсотків узгодженого заробітку до одужання, виходу на пенсію або смерті. У випадку пана Кліффорда його узгоджена зарплата становила 72 037 фунтів стерлінгів, тобто з 2013 року йому платитимуть 54 028 фунтів на рік після вирахування 25 відсотків податків.

План діяв більше ніж на 30 років, доки він не досягне пенсійного віку в 65 років, тобто він отримає загалом понад 1,5 мільйона фунтів стерлінгів. Йому також заплатили 8 685 фунтів стерлінгів за вирішення його скарг на відпустку у 2013 році, і він погодився більше ніколи не скаржитися.

Але в лютому 2022 року містер Кліффорд звернувся до суду з трудових правовідносин щодо IBM із новими позовами щодо дискримінації за інвалідністю, які віддзеркалюють його попередню скаргу. Він сказав, що до нього ставилися "несприятливо", оскільки з 2013 року зарплата не підвищувалася. Містер Кліффорд заявив трибуналу, що зараз інфляція перевищує 10 відсотків, що "вартість платежів скоро зникне".

Суддя з питань зайнятості Пол Хаусго відхилив його справу. Суддя Хаузго сказав: "активним працівникам може підвищуватися зарплата, а неактивним — ні, це різниця, але, на мою думку, це не є збитком, викликаним чимось, що виникає внаслідок інвалідності.

Таке буває раз на 50 років: У Німеччині виникла масштабна повінь (фото)

субота, 18 травень 2024, 14:30

Сильний дощ спричив у німецькій землі Саарланд у п'ятницю затоплення вулиць, підвалів та зсуви ґрунту. Ситуаційний центр в Саарбрюккені – столиці землі – нарахував понад 3000 виїздів на виклики поліцейських і рятувальників. Про це повідомило німецьке в...

"Ображали мене і мою сім'ю": Син Суркіса поскаржився на юнаків із "Шахтаря"

субота, 18 травень 2024, 13:42

Голкіпер Динамо U-19 В’ячеслав Суркіс розповів про конфлікт з фанатами та гравцями Шахтаря, який відбувся після матчу у молодіжній першості, передають Патріоти України. Після завершення гри, у якій Динамо перемогло з рахунком 2:1, на полі ледь не стала...