Із горщиками на черепах: У Трансільванії знайшли стародавнє кладовище із дуже загадковими могилами (фото, відео)

У румунській області Трансільванія археологи виявили кладовище епохи неоліту, що налічує 6000 років. Про це повідомляє британський таблоїд Daily Mail, передають Патріоти України.

Розкопки проводили на площі близько 1000 квадратних метрів і недавно було виявлено численні могили, в яких досі знаходяться рештки померлих.

Поряд з поселенням епохи неоліту команда вчених також знайшла залишки кельтської цивілізації, яка жила на тій же ділянці землі близько 2200 років тому. У скелетів є глиняні горщики на черепах або в ногах, які, за словами дослідників, використовували для підношень у потойбічному світі.

Древнє кладовище було виявлено в Іклоді, комуні в Клуж-Напоці - неофіційній столиці регіону Трансільванія. "Їхня історія повинна бути розказана, розкрита в ході таких розкопок. Дізнавшись про них більше, ми дізнаємося більше про себе. Ми перші, хто отримав ці фрагменти через тисячі років", - заявив Пауль Пупезе, археолог з Національного історичного музею Трансільванії.

Кельти, котрі жили в цих місцях за часів даків (2000-2200 років тому) залишили сліди спалюваного кладовища. Поруч було виявлено велику яму, котру використовували для зберігання продуктів, але зрештою перетворили на звалище, куди викидали побутові відходи.

На кладовищі і в великій ямі, знайденій поблизу, було виявлено скарб гончарних посудин. На відміну від жителів кам'яного віку, кельти спалювали мертвих і ховали їх в урнах, які закопували в землю разом з іншими подарунками, на кшталт виробів з заліза.

Айтішниця поскаржилась, що роботодавець відхилив її кандидатуру через те, що вона... з Харкова

неділя, 5 травень 2024, 22:50

UI/UX дизайнерка Марина Стульнікова з Харкова розповіла як зіткнулася з відмовою від роботодавця через свою локацію. За її словами, їй уперше відмовили з такої причини. Після цього дизайнерка всюди прибрала позначку про свою локацію в Харкові, передают...

"Добре, що став на міну": Мати російського окупанта зраділа, що син повернувся з фронту інвалідом

неділя, 5 травень 2024, 21:30

Російський окупант Олексій Воронін пішов вбивати українців через борги і кредити. Додому загарбник повернувся без кінцівки, але радіє, що отримав мільйони компенсації та купив квартиру. Історію "трьохсотого" окупанта розповів Юрій Бутусов, передають Па...