Кадри не для нервових! На берег викинуло істоту з гострими зубами і вудкою на голові - фото "монстра" вразило мережу

На берег океану викинуло глибоководного "монстра" - рибу з гострими зубами і "вудкою" на голові. На таку знахідку натрапили в Каліфорнії на території парку Крістал-Коув в Лагуна-Біч. Про це пише CNN, передають Патріоти України.

На фото видно, що тварина виглядає досить моторошно - чорна з роззявленою пащею, усіяною безліччю іклів. Як виявилося, це самка риби "Футбольний м'яч" (Footballfish). Вона мешкає на глибині близько 1000 кілометрів, тому її поява на узбережжі - явище рідкісне і дивне.

"Це самка. Тільки у самок є довге стебло на голові з біолюмінесцентними кінчиками, які використовуються в якості приманки, щоб заманити здобич в темряві вод на глибині до 3000 футів", - йдеться в повідомленні.

Вчені забрали диво-рибу для дослідження, щоб побільше дізнатися про таємничі істоти, які мешкають у важкодоступних для людей місцях.

Footballfish належить до сімейства глибоководних риб вудильникообразних. Для цього сімейства характерний яскраво виражений статевий диморфізм - самки риби - великі (досягають 60 см і більше), майже ідеальної кулястої форми. А ось самці мають розмір всього 4 см, їх тіло злегка витягнуте.

"Ставтеся з повагою до людей, які своїм життям прикривають ваші дупи": Парамедикиня Пташка звернулася до Ганни Маляр

вівторок, 16 квітень 2024, 20:15

Українська парамедикиня Катерина Поліщук із позивним Пташка 16 квітня розмістила в Instagram відео, у якому звернулася до заступниці міністра оборони України у 2021–2023 роках Ганни Маляр із закликом приїхати до українських захисників на передову, щоб ...

Близький друг і колега 56-річного Дмитра Капранова назвав причину його раптової смерті

вівторок, 16 квітень 2024, 19:52

Причиною смерті 56-річного українського письменника і книговидавця Дмитра Капранова – брата-близнюка Віталія Капранова – став серцевий напад. Про це 16 квітня розповів його друг і колега Сашко Лірник, передають Патріоти України. "Мені абсолютно не хоче...