Камені з неба так і летять: У Криму місцеві жителі почали війну з російським бізнесменом, який осушує озеро (фото, відео)

В окупованому Росією українському Криму жителі села Грушівка неподалік від Судака стурбовані викачування води з місцевого озера Межа. Вони стверджують, що воду з нього бере підприємство "Грушівські сади" для зрошення своїх угідь. Володіють цією організацією троє бізнесменів із РФ, передають Патріоти України.

Люди скаржаться на те, що через забір води з озера та посуху її рівень впав на півтора метра. За словами рибалок, зараз найбільша глибина водойми становить всього чотири метри, хоча раніше досягала 14.

Окупаційна "влада" півострова поки не відреагувала на невдоволення жителів Грушівки. Разом з тим, в село приїжджав депутат "російського парламенту Криму" Ілля Донченко. Він заявив, що в Криму досить складна ситуація з водою і якщо нічого не робити, наслідки можуть бути незворотними.

"Водою озеро не поповнюється. І якщо такими варварськими способами продовжиться видобуток з цього озера, то, напевно, з карти Криму зникне черговий водойму. Я вважаю, що в даній ситуації з водою, яка склалася в Криму, у нас має бути накладений мораторій на подібну видобуток води", – сказав Донченко.

Місцеві жителі визнають, що вони і самі беруть воду з озера Межа, однак, стверджують вони, не в таких великих обсягах, як це роблять за допомогою насоса.

"У нас городи малюсінькі. Раз у нас є земля – значить ми щось садимо, щоб щось мати. У всіх мінімальна пенсія, є люди, які взагалі не працюють і сподіваються на цей город. Ми не продаємо це, а садимо для себе ", – розповіли селяни.

При цьому "Грушівські сади" також офіційно не коментували те, що відбувається. Підприємство зареєстроване в селі з 2015 року. Двоє його власників – підприємці Михайло Риженков і Борис Калашников – непублічні люди.

Про третього ж, Максима Куліченка, відомо більше. Він є одним з найбагатших депутатів Новокузнецкої міської ради. У минулому році, за даними російських ЗМІ, дохід Куліченка склав 28,2 млн рублів.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...