"Камені з неба": У Криму з кранів замість води потекла іржава рідина (фото)

Окупаційна влада Криму обмежила водопостачання для жителів півострова. Вони ж скаржаться на низьку якість питної води та непослідовність в діях і заявах чиновників, передають Патріоти України. Влаштовану окупантами водну катастрофу люди обговорюють у соцмережах і діляться фото жахливої води.

За словами кримчан, перший етап обмежень було запущено 24 серпня. Так, у Сімферополі й ще 39 населених пунктах Сімферопольського і Бахчисарайського районів припинили гаряче водопостачання. Чиновники заявили, що на другому етапі, з 31 серпня по 7 вересня, воду населенню подаватимуть за графіком, а на третьому й зовсім – тільки вранці та ввечері.

Зазначається, що для забезпечення кримчан водою, комунальники почали облаштовувати спеціальні ємності. В окупаційній адміністрації Сімферополя кажуть, що спеціально закуплені пластикові баки встановлять біля житлових будинків і будуть за графіком наповнювати їх водою за допомогою автоцистерн.

"Такої брудної води не було у нас ніколи!", "Довипендрювалися", "Хай живе холера", "Тиждень тому частина фільтра, яка зараз поносного кольору, була білою і чистою", "Не смійтеся... Скоро ведмедя почнуть вулицями водити", "А яким місцем вони весь рік думали. Всі знали, що взимку снігу не було, а значить, і води не буде. Ще й автомийки не закрили", – відреагували на таку ініціативу жителі анексованого півострова.

У мережі також звернули увагу на те, що пластикові баки було закуплено задовго до того, як кримські чиновники визнали наявність проблеми з питною водою. Ба більше, як пишуть росЗМІ, кожна ємність обійшлася бюджету в 100 тисяч рублів, хоча на ринку, зазначають кримчани, таку можна купити вдвічі дешевше.

Деякі в своїх будинках теж взялися встановлювати пластикові баки й наповнювати всі ємності водою. Однак це, констатують люди, тільки призведе до ще більшої витрати дефіцитної вологи.

"Всі вони знали, але тягнули час, рятуючи свої місця у бюджетних годівниць. А що я у Москві насупляться за псування іміджу...", "Повторюватися не хочеться, ця держава й снує для того, щоб красти", "Чуєте дзюрчання води? Це набираються ванни, цистерни, банки, каструлі, баночки і відра. Скільки цієї води буде вилито ввечері в унітаз? Багато... Де сенс?", "Сенсу вже давно немає в діях кримської влади", "Головне – кожен житель заплатить за набрану в тазики, ванни, бочки воду", – обговорюють ситуацію в мережі.

Також кримчани підкреслили, що після відключень якість води різко знизилася. Тепер у багатьох із кранів тече каламутна рідина з різким запахом.

"Відмінна економія води. Зараз, о 05:20 ранку, спускаю воду просто в умивальник. Адже вона іржава. Ні вмитися, ні душ прийняти, ні набрати води для використання не можна. Кому потрібна вода вночі?", "Ну так цього і слід було очікувати. Хіба не зрозуміло, що після відключення буде йти брудна вода?", "Такої брудної води, як зараз, не було у нас ніколи! Неподобство! Економія по-ідіотськи. Щоранку набираю в усі великі ємності, а ввечері залишки виливаю, тому що осад жахливий! В кінці місяця подивимося, скільки "зекономили", "В Росії абсолютно все – безглуздо і нещадно", – обурюються мешканці півострова.

Крім цього, вони висловили здивування тим, що незважаючи на економію води в Сімферополі продовжують працювати автомобільні мийки.

"Вода дійсно стала мати запах цвілі, фільтр миттєво помутнів. Потім із крана біжить хлорка, потім знову запах трубної цвілі...", "Може, вони замкнули труби, і водичка йде по колу", "З кожним днем все радісніше жити!", "Вперед назустріч коронавірусу й інфекціям, головне, щоб маски носили", "І ми оплачувати повинні за брудну воду з болота, як за питну", "Скоро ніякої не буде", "Наливати більше не будуть, кримчан почнуть зливати", – додають користувачі.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...