Капсула часу у 80 з гаком років: Покинута у 1930-ті паризька квартира ховала справжній скарб і неповторну атмосферу минувшини

Покинуте житло в Парижі

Наприкінці 1930-х років власники житла в дев'ятому окрузі Парижа втекли перед Другою світовою. Приміщення буквально застигло в часі, а під шарами пилу виявилася найцінніша картина Джованні Больдіні.

Паризька квартира десятиліттями залишалася недоторканою — а моторошний інтер'єр зберігся точно таким, яким його залишила власниця, яка померла не так давно в 91-річному віці. Меблі та іграшки були вкриті пилом і брудом, відзначає The Mirror.

Наприкінці 30-х років минулого століття власники квартири в дев'ятому окрузі Парижа втекли перед Другою світовою. Таким чином, квартира буквально застигла в часі, а моторошний інтер'єр залишився в колишньому вигляді.

На знімках, зроблених в оселі, навіть видно самотню іграшку Мікі Мауса, залишену колишньою власницею місіс Де Флоріан.

Жінка вирішила не повертатися додому — при цьому вона продовжувала регулярно оплачувати всі рахунки.

Шари пилу і бруду тепер покривають внутрішнє оздоблення, яке розташовується між районом червоних ліхтарів Пігаль і Опера Гарньє.

Після смерті 91-річної власниці про занедбане приміщення стало відомо широкому загалу, і експерти взялися каталогізувати майно. Серед інших речей виявилися роботи італійського художника XIX століття Джованні Больдіні.

Один із тих, хто побував у цьому місці, сказав, що побачене нагадало сцену із замку Сплячої красуні.

За словами Олів'є Шоппена-Жанврі, його серце тьохнуло, коли він натрапив на картину жінки в рожевій вечірній сукні.

На картині зображена муза художника — бабуся останньої власниці квартири — Марта де Флоріан, французька актриса і світська левиця Прекрасної епохи.

Картина Джованні Больдіні

В одній із книг також знайшли візитну картку з любовною запискою від Болдіні, і тоді автор знахідки зрозумів, що знайшов цінний предмет мистецтва.

В одній з книг вдови художника згадувалося, що картину було написано 1898 року, коли міс де Флоріан було 24 роки.

На аукціоні картину виставили зі стартовою ціною у 253 000 фунтів стерлінгів (292 000 євро). Однак учасники аукціону підняли ціну до двох мільйонів євро — що стало рекордною для картин італійського портретиста.

Що буде, якщо поштою прийшла повістка і людина не з’явиться до ТЦК - пояснення

неділя, 29 вересень 2024, 17:43

Повістка вважається врученою, якщо її отримано, відмовлено від отримання або адресат відсутній за місцем проживання, передають Патріоти України. Спосіб отримання повісток до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) зазн...

В Україні побачили надпотужний 800-сильний "Гелендваген" для бездоріжжя (фото)

неділя, 29 вересень 2024, 16:52

У Києві помітили новий Brabus 800 4×4². Надпотужний варіант "Гелендвагена" призначений для бездоріжжя. Світлини авто опублікували на сторінці t.o.p.c.a.r.s_ua в Instagram, передають Патріоти України. Позашляховик Brabus 800 4×4² створений на базі екстр...