Карантин назавжди? Лікар пояснив, чим небезпечне масове тестування на коронавірус

Білоруський лікар Олександр Лобан, який пропрацював 16 років у Нідерландах, а зараз проживає в Гродно, розповів про недоцільність і небезпеку масового тестування на коронавірус у країнах, де запроваджено жорсткі карантинні обмеження, передають Патріоти України.

Він уточнив, що не завжди кількість тестів - показник якості. Потрібно дивитися на кількість людей у стаціонарах; кількість людей у важкому стані; кількість людей на апаратах ШВЛ; кількість померлих.

"Робити масове тестування просто для того, щоб дізнатися кількість інфікованих - не завжди розумно. Тому що кожен відбір тесту - це небезпека інфікування і для того, кому роблять тест, і для лікаря. Тому що це відбір мазка з носа, з горла. А якщо людина, яка бере тест, вже інфікована? А медпрацівників інфікованих багато. А якщо навпаки - пацієнт інфікований", - пояснює медик.

За його словами, брати тест у людини, у якої немає симптомів захворювання - це не доцільно, якщо є такі жорсткі обмежувальні заходи, як в Україні. "Крім того, повторюся, чутливість тестів - 60-70%. Це означає, що у одного з трьох інфікованих коронавірусом COVID-19 тест не виявить захворювання", - додав Лобан.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...