Казка не стала дійсністю: Компанія Hyperloop закривається, - Bloomberg

Про революційний надшвидкісний транспорт доведеться забути, принаймні на деякий час

Американська транспортна компанія Hyperloop One, яка планувала створити швидкісні лінії сполучення в герметичних трубах, закривається. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на обізнані джерела.

З моменту заснування у 2014 році Hyperloop One залучила 450 млн доларів. Компанія побудувала невеликий випробувальний полігон поблизу Лас-Вегаса і деякий час мала назву Virgin Hyperloop One після інвестицій Virgin Річарда Бренсона. Virgin відмовила у використанні свого бренду після того, як у 2022 році компанія вирішила зосередитися на перевезенні вантажів.

Як стверджує джерело видання, зараз компанія звільнила більшість своїх співробітників і намагається продати свої активи, зокрема тестову лінію та обладнання.

На початку 2022 року в Hyperloop One працювали понад 200 осіб. Компанія також закрила свій офіс у Лос-Анджелесі. Іншим працівникам, яким доручено наглядати за продажем активів, повідомили, що їхня робота закінчується 31 грудня.

Дубайський конгломерат DP World підтримує Hyperloop One з 2016 року та володіє контрольним пакетом акцій. Залишок інтелектуальної власності стартапу буде передано DP World, повідомило джерело.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...