Хімічний склад соку вражає: Науковці відродили вимерлий вид дерева, котре за біблійними свідченнями зцілювало смертельно хворих

Міжнародна група вчених з Ізраїлю, Швейцарії, США та інших країн відродила вимерле дерево, яке згадується в Біблії, проростивши насіння віком близько 1000 років, передають Патріоти України.

Як зазначається, дослідникам знадобилося майже 14 років, щоб виростити нову рослину. Зокрема насіння висадили у 2010 році, більш ніж через 20 років після того, як воно було знайдене наприкінці 1980-х. Екземпляр, що отримав назву Sheba, зараз сягає близько 3 метрів у висоту.

Згідно в аналізом, насінина, з якої проросла рослина, датується періодом між 993 і 1202 роками нашої ери. Вона, ймовірно, збереглася з нині вимерлої популяції дерев, що існувала в Південному Леванті, регіоні, що включає сучасні Ізраїль, Палестину та Йорданію, і є першим екземпляром такого роду, знайденим там.

За словами вчених, цей дорослий екземпляр може бути джерелом біблійного “tsori” – смолистого екстракту, що асоціюється зі зціленням у книгах Буття, Єремії та Єзекіїля. Ця речовина пов’язана з історичним регіоном Ґілеад, який знаходиться на схід від річки Йордан між річкою Ярмук і північним кінцем Мертвого моря.

Аналіз вчених показав, що Sheba має безліч лікувальних властивостей, що разом з іншими факторами — включаючи розташування в північній Юдейській пустелі, де було знайдено насіння — дозволяє припустити, що це дерево може бути джерелом біблійного tsori.

Хімічний аналіз листя і смоли Sheba засвідчив, що дерево багате на пентациклічні тритерпеноїди, які є біологічно активними сполуками з протизапальними та протираковими властивостями. Окрім того, в листі та стеблах виявлено високий вміст сквалену — природної маслянистої речовини з антиоксидантними властивостями.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

"Ми ще подивимося ці моменти": Шовковський висловився про розгромну поразку "Динамо" від "Лаціо" у стартовому турі Ліги Європи

четвер, 26 вересень 2024, 23:25

Головний тренер київського "Динамо" Олександр Шовковський прокоментував розгромну поразку від римського "Лаціо" в матчі першого туру основної стадії Ліги Європи сезону-2024/25, передають Патріоти України. Номінально домашній для "біло-синіх" поєдинок н...