Хіти тижня. Бережіться! Користувачів Android попередили про велику небезпеку - можна позбутися грошей за мить

Дослідники з Secure-D заявили, що 200 тис. смартфонів Android містять небезпечне шкідливе ПЗ під назвою Triada, здатне брати пристрій під контроль і керувати всіма операціями. Про це пише Mirror, передають Патріоти України.

"Triada - це добре відоме і ретельно досліджене шкідливе ПО, яке діє як бекдор і завантажувач шкідливих програм. Воно встановлює троян (частина шкідливого коду, який виглядає нормально), відомий як "xHelper", на зламані пристрої", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що після програма ховається всередині постійних компонентів системи, що робить її більш стійкою до спроб видалення.

За даними дослідників, шкідливе ПЗ було встановлено на Tecno W2 - бюджетний Android-смартфон китайського виробника Transsion.

"На сьогоднішній день з більш ніж 200 тисяч унікальних пристроїв було зареєстровано в цілому 19,2 млн підозрілих транзакцій, які могли б таємно підписати користувачів на послуги без їх дозволу", - заявили фахівці.

Велика частина цієї підозрілої діяльності, яка все ще триває, мала місце в Єгипті, Ефіопії, Південній Африці, Камеруні і Гані.

Грунтуючись на результатах, дослідники закликають власників Android бути пильними щодо будь-яких дій на їх смартфоні.

Як відомо, Triada може отримати доступ до вашої банківської картки, зняти з неї гроші, діставши з вхідних SMS потрібні для оплати коди, і "намалювати" помилкові цифри про баланс власнику.

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...