Хіти тижня. Бережіться! Лікар назвав найбільш небезпечний симптом коронавірусу

В Україні одним з головних показників для термінової госпіталізації є частота дихання. Якщо вона знижується до 10 або підвищується до 30, то пацієнту необхідна термінова допомога медиків. Однак не всі українці знають, на що саме слід звертати увагу і як правильно порахувати частоту свого дихання, передають Патріоти України.

Лікар імунолог-алерголог Володимир Болібок зазначив, що задишка є самим небезпечним симптомом COVID-19 і розповів, як в домашніх умовах швидко порахувати своє дихання і визначити, чи потрібно терміново звертатися до лікаря.

Він пояснив, що рахувати частоту дихання потрібно тільки в стані спокою і пам'ятати про те, що при підвищеній температурі людині стає важче дихати.

"Сіли в крісло, заспокоїлися, і просто дихаєте, рахуєте своє дихання. Для здорового дорослого частота дихання становить від 16 до 20 вдихів у хвилину. Якщо дихання частішає, це говорить про те, що розвивається дихальна недостатність", - зазначив фахівець.

Болібок розповів, що небезпечним є поєднання задишки та тахікардії й в таких випадках необхідна комп'ютерна томографія легенів. "Якщо людина без температури має прискорений ритм серця і задишку, то це говорить про те, що потрібно бити тривогу, викликати лікаря, робити КТ легенів", - пояснив лікар.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...