Хіти тижня. Блокують розмноження: Український вчений знайшов ефективні ліки від коронавірусу

Дослідження дали надію на можливість ефективного протистояння епідемії.

Коронавірус в Україні можна буде попередити за допомогою вітчизняних ліків. За даними дослідження українського вченого, колишнього керівника українського Центру грипу, доктора медичних наук Олександра Гриневича, було знайдено ефективне лікування від коронавіруса. Про результати досліджень українських вірусологів, які відзначили дію вітчизняного противірусного препарату на коронавірус, вчений написав на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.
Вчений інформує, що дослідження дали надію на можливість ефективного протистояння епідемії. "Хочу повідомити вам добру новину (стосується доказової медицини). Використавши комп'ютерну модель коронавіруса 2019-nCoV, створену китайськими фахівцями, мої колеги (у лютому 2020 року), використовуючи метод докінгу, показали, що діюча речовина протефлазід блокує важливий фермент коронавіруса, що може гальмувати розмноження вірусу", - пише вчений.
Лікар пише, що препарат успішно блокує розмноження коронавіруса. "На початку березня 2020 в культурах клітин (з використанням доступного в Україні штаму коронавіруса) показано, що протефлазід ефективно блокує розмноження коронавіруса. Дослідження триває", - підсумував він.

Варто зазначити, що препарат повинен призначатися тільки лікарем і відпускається виключно за рецептом.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...