Хіти тижня. Будьте здорові! Експерти розповіли, чим відрізняється кашель при коронавірусі від кашлю при застуді і грипі

Дослідження показують, що у більшості людей з легкими випадками коронавірусу розвинувся типовий кашель COVID.

Експерти пояснили як відрізнити кашель при коронавірусі від кашлю при грипі чи застуді, щоб розуміти які екстрені заходи треба вжити щоб одужати, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
Дослідження, проведені в останні місяці, показують, що у більшості людей з легкими випадками коронавірусу розвинувся типовий кашель COVID - сухий, стійкий і хрипкий. Він спостерігається у багатьох пацієнтів як один з найбільш ранніх ознак коронавірусу.
Безперервний сухий кашель - це коли при кашлі не виділяється мокрота або слиз, тому ви не відчуваєте, як слиз стікає по горлу. Кашель COVID часто викликає задишку і часто присутній разом з іншими симптомами коронавірусу, включаючи лихоманку і незрозумілу втому. Однак в деяких випадках стійкий сухий кашель може бути єдиною ознакою інфекції.
Якщо кашель триває більше 3-4 днів і у вас розвиваються інші симптоми хвороби, включаючи жар, втому або задишку, настійно рекомендується проконсультуватися з лікарем.

Чи загрожує депортація з ЄС українським чоловікам - відповідь адвоката

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:59

У деяких країнах ЄС заявили, що сприятимуть поверненню чоловіків призовного віку в Україну. Це сталося після того, як Україна призупинила надання консульських послуг чоловікам від 18 до 60 років. В українському МЗС це рішення назвали питанням справедли...

"Обмежено придатних не буде: Українців ділитимуть на чотири категорії за станом здоровʼя

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:47

В Україні більше не буде людей зі статусом "обмежено придатний". Українців за станом здоров'я ділитимуть на чотири категорії, передають Патріоти України з посиланням на директорку департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони Оксану Сухорукову в...