Хіти тижня. Чоловік за 10 хвилин випив 1,5 літра коли, вбив печінку і помер. Лікарі детально повідомили, як це трапилось

У Китаї 22-річний хлопець випив півтора літра кока-коли за 10 хвилин і помер через добу, повідомляють Патріоти України з посиланням на Daily Mail.

Зазначається, що китаєць потрапив до лікарні через шість годин після вживання газованого напою зі скаргами на сильний біль і здуття живота. Він розповів лікарям, що швидко випив півтора літра коли, щоб охолодитися в спеку.

У хлопця діагностували пневматоз – утворення повітряних кіст у стінці кишки та інфаркт печінки — ураження печінки, викликане неадекватним надходженням крові або кисню. Лікарі надали пацієнту необхідну допомогу, проте через 12 годин аналізи показали, що у нього серйозно уражена печінка. Через кілька годин хлопець помер.

За словами медиків, таке швидке пиття напою призвело до скупчення газу в кишечнику, який через тиск потім просочився в його ворітну вену, один з головних кровоносних судин печінки.

У той же час біохімік Натан Девіс з Університетського коледжу Лондона поставив під сумнів висновки китайських лікарів. За його словами, малоймовірно, що смерть настала в результаті вживання газованого напою.

Девіс припустив, що причиною смерті могла стати бактеріальна інфекція, відома причина скупчення газу всередині організму, а не напій.

"Мандрівка" стала фатальною: Із Тиси витягнули тіла двох чоловіків

неділя, 28 квітень 2024, 11:28

Тіла двох чоловіків у річці Тиса виявили учора ввечері під час патрулювання прикордонники відділу "Тячів" Мукачівського загону, передають Патріоти України. Деталі: До місця події викликали рятувальників ДСНС та співробітників поліції. Через високі поро...

Вчені заявили, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику

неділя, 28 квітень 2024, 9:59

Вогнестійкі домішки у складі мікропластику можуть поглинатися шкірою і потрапляти у кров. Про це повідомляє Medical News Today із посиланням на результатидослідження, яке опубліковане в журналі Environment International, передають Патріоти України. Нау...