Хіти тижня. COVID-19: "Українцям не "світить" вакцина від коронавірусу", - вірусолог

Країни, які розробляють вакцину від COVID-19, насамперед рятуватимуть своїх громадян.

У боротьбі з небезпечним китайським коронавірусом головне завдання України – виграти час і не допустити великої кількості заражених. Таку думку висловила вірусолог і доктор наук Алла Мироненко, передають Патріоти України з посиланням на НВ.

За її словами, отримати імунітет від нового вірусу можна двома шляхами - перехворіти і одужати або отримати вакцину. Однак вакцинацію робити поки нічим. "США і Гонконг вже почали клінічні випробування розроблених вакцин. Ми ще не знаємо, чим вони закінчаться. І навіть якщо вони закінчаться успішно, то ми повинні розуміти, що населення Сполучених Штатів - 325 млн людей, і певна їхня частина - літні люди. А отже, насамперед держава захистить своїх літніх людей. А продавати вакцини будуть у тому разі, коли вже їх достатньо вироблять. Також і інші країни, які цими вакцинами займаються, рятуватимуть своїх", - сказала Мироненко.

При цьому Україна виробництвом вакцин не займається. За її словами, розробляти вакцину за новими технологіями – це не вигідна історія для бізнесу, тому ніхто не наважиться вкладати в це гроші. "Тобто тут потрібні якісь інвестиції або щоби сама держава вкладала. У нас поки такої політичної волі не було за жодної влади", - зазначила вона.

При цьому Мироненко висловила надію, що влітку COVID-19 дасть українцям перепочинок, оскільки в нашій країні влітку превалюють кишкові інфекції, а в холодну пору року - респіраторні. Вірусолог вважає, що влітку будуть випадки захворювання коронавірусом, але масовості не буде.

"Є просто люди, які втекли": У Зеленського пояснили посилення роботи консульств за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:59

Не існує ніякого "Варшавського майдану", а просто є люди, які втекли з країни, що воює, а тепер намагаються протестними акціями "відстоювати свої права", забувши про свої обов'язки. Про це заявив радник очільника ОП Михайло Подоляк, пише "24 Канал", пе...

В Україні штрафи за порушення правил військового обліку мають намір підвищити в рази: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:55

В Україні статтями 210 та 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) передбачено відповідальність за порушення призовниками, військовозобов'язаними, резервістами правил військового обліку (зокрема за те, що не став вчасно на облік...