Хіти тижня. Експерт розповів, чого чекати українцям від різкого підвищення мінімальної зарплати

В Україні віце-прем'єр Павло Розенко анонсував підвищення мінімальної зарплати в 2020-му до 6,5 тис. грн. Це змусить бізнес збільшити офіційну заробітну плату.

Таку думку висловив аналітик Олексій Кущ, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

"Уже давно ніхто не отримує мінімальну зарплату. Це [підвищення" мінімалки "] змушує бізнес збільшувати офіційно виплачується зарплату", – сказав він.

Кущ вважає, що закладати в бюджет таке зростання не варто. "В минулому це аргументувалось високою інфляцією (2014 – 2015 роки), девальвацією гривні. Тоді реально знецінився показник мінімальної зарплати, – продовжує експерт. – Зараз ми бачимо уповільнення інфляції до 8-9%. Таке збільшення, про який говорять в уряді, призведе до збільшення фіскальних навантажень на бізнес".

Нагадаємо, експерт порталу rabota.ua Тетяна Пашкіна вважає, що зарплати повинні бути значно вище. Так, щоб утримати працівників від трудової міграції, платити потрібно близько 800 євро (23 тис. грн). Вона привела в приклад зарплати, зазначені на одному з популярних українських сайтів по працевлаштуванню: "Середня зарплата в графі" інші країни "становить 42 тис. грн, середня зарплата по найбагатшому місту Києву – 15 тис. грн".

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...