Хіти тижня. Якщо не госпіталізували, готуйтесь до шалених витрат: Провідний вірусолог Львова озвучив, скільки коштує лікування від коронавірусу

Лікування від небезпечного китайського коронавірусу в Україні є дуже дорогим задоволенням - попри те, що в держлікарнях воно повністю безкоштовне, пацієнтам доводиться докуповувати препарати своїм коштом. Про це директор Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко розповів в інтерв'ю виданню Вголос, зазначають Патріоти України.

"Переважна кількість ліків, які застосовуються по протоколу для лікування коронавірусної хвороби, в нашій установі є безкоштовною. Але оскільки профіль нашої лікарні - інфекційний, то, звичайно, таких ліків, які потрібні для лікування цукрового діабету, наприклад, не вистачає. А це дорогі препарати - починаючи від інсулінів, таблетованих діабетичних препаратів, неврологічних, серцево-судинних", - говорить лікар.

Також він зазначив, що пацієнти можуть ці препарати при державній підтримці отримувати безкоштовно в первинній мережі.

Вартість флакона антибіотика варіюється від 500 гривень до понад 25 тисяч гривень. Одній людині на добу потрібно 3-4 флакони.

Федоренко визнав, що ціни на антибактеріальні препарати для лікування коронавірусної хвороби дуже великі.

Крім антибіотиків, для підняття імунного статусу потрібно використовувати імунологічні препарати - їхня ціна досягає в Україні 5-6 тисяч гривень за один флакон або від 25 тисяч гривень і вище.

У цілому ж на лікування людини від COVID-19 потрібно на добу від 4 тисяч гривень.

"Тому зрозуміло, що без державної підтримки більшість громадян не може оплатити все це лікування. Тому ми звертаємося і до обласного департаменту охорони здоров'я, і до Національної служби здоров'я України з метою врахувати ті реалії, які є на сьогодні, з метою переглянути вартість пакетів, які держава оплачує для хворих при коронавірусній хворобі, в сторону їхнього збільшення. Це надасть можливість забезпечити наших земляків якісними та ефективними препаратами", - заявив Федоренко.

Також лікар додав, що якщо людина залишається лікуватися вдома, то всі препарати купує своїм коштом, тому що будь-якої державної програми для лікування хворих COVID-19 на амбулаторному етапі зараз немає.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...