Хіти тижня. Хвороба в тобі: Вчені назвали нові осередки розмноження коронавірусу в організмі

У різних органах дослідники виявили різні штами COVID-19.

Німецькі та британські дослідники знайшли в організмі людини ще два осередки розмноження коронавірусу COVID-19. Виявилося, що крім легенів китайський вірус вражає верхні дихальні шляхи і кишечник, передають Патріоти України з посиланням на журнал Nature.

Вчені детально проаналізували дев'ять випадків захворювання га COVID-19 і виявили, що у кожного хворого вміст вірусу в зразках з глотки був особливо високим упродовж першого тижня після виявлення симптомів захворювання.

При цьому в різних органах, зокрема в горлянці і легенях, хвороба може протікати незалежно один від одного. Крім того, там вчені виявили різні штами коронавірусу.

На думку фахівців, присутність SARS-CoV-2 у верхніх дихальних шляхах сприяє непомітній передачі інфекції від хворих з легкою формою хвороби здоровим людям.

"COVID-19 може проявлятися як легке захворювання верхніх дихальних шляхів. Активна реплікація вірусу у верхніх дихальних шляхах надає потенційну можливість стримування COVID-19 у перспективі", – зазначили вчені.

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...