Хіти тижня. Лабораторних гризунів вже вилікували: Вакцина проти коронавірусу дала перший результат

Якщо пощастить, за кілька місяців препарат почнуть масово застосовувати

Група британських вчених стверджує, що вакцина від коронавірусу COVID-2019 перебуває на межі розробки. Вона дала перший успішний результат у випробуваннях на мишах, зазначають Патріоти України.

Дослідники сподіваються, що вакцина буде готова до випробувань на людях до липня 2020 року, пише видання Daily Mail. Якщо вони будуть успішними, засіб буде доступний для пацієнтів через рік.

При цьому у США почнуть випробування вакцини проти коронавірусу на людях уже через кілька днів. Вона була пропущена на стадії тестування на тваринах. За інформацією видання, спочатку вакцину тестуватимуть на здорових добровольцях, а потім на пацієнтах, якщо це буде вважатися безпечним.

Раніше в Тяньцзиньскому університеті (Китай) заявили про створення потенційної пероральної вакцини від коронавірусу. Як основу використовували пекарські дріжджі. Незважаючи на великі надії, які медики покладають на препарат, його чекають тривалі випробування і перевірки, тому терміни випуску поки не обговорюються.

Посол Китаю в РФ Чжан Ханьхуей заявив, що вакциною можуть стати ліки хлорохин фосфат, які застосовуються проти малярії.

В Японії пішли іншим шляхом, вирішивши протестувати проти коронавірусу препарати, якими лікують ВІЛ. Терміни випробувань і отримання перших результатів поки не озвучили.

Тим часом лікарі в Таїланді заявили, що їм вдалося побороти важкі випадки захворювання коронавірусу, об'єднавши препарати проти грипу і ВІЛ. Кілька пацієнтів почали йти на одужання.

Гонконгські лікарі модифікували вакцину проти грипу частиною поверхневого антигену коронавірусу. Перш ніж вона буде придатна для використання, будуть потрібні місяці тестування на тваринах і близько року клінічних випробувань на людях.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...