Хіти тижня. "Людство чекають небачені муки": 11 тисяч вчених виступили зі страшним прогнозом

Людей на планеті Земля чекають "небачені муки через кліматичну кризу", якщо не відбудуться серйозні зміни в глобальному суспільстві. Про це йдеться в жорсткому попередженні більш ніж 11 тисяч вчених, передають Патріоти України.

«Ми заявляємо чітко й одностайно, що планета Земля постала перед кліматичним надзвичайним станом. Щоб забезпечити стабільне майбутнє, ми повинні змінити те, як ми живемо. Це вимагає великих трансформацій у способах функціонування і взаємодії нашого глобального суспільства з природними екосистемами», - цитує словами заяви вчених The Guardian.

Російський «Газпром» в трійці найбільших винуватців кліматичної кризи Вони наголошують, що час втрачати не можна. Адже кліматична криза вже почалася і вона посилюється швидше, ніж більшість вчених очікували. «Вона гірша, ніж очікували, й ставить під загрозу природні екосистеми й долю людства», - попереджають вчені у заяві, яка була опублікована в журналі BioScience до 40-ї річниці першої всесвітньої кліматичної конференції.

Вона пройшла у Женеві в 1979 році. Заяву написали десятки вчених і підтримали ще 11 тисяч науковців зі 153 країн. Автори стверджують, що необхідні радикальні зміни повинні покінчити з неконтрольованим зростанням населення планети. Крім того, потрібно відмовитися від викопного палива, припинити знищувати ліси й скоротити споживання м’яса.

«Потрібно відстежувати більш широкий набір індикаторів включно зі зростанням людського населення, споживанням м’яса, втратою лісового покриву, енергетичним споживанням, щорічними економічними втратами через екстремальні погодні явища», - сказав співавтор заяви Томас Ньюсом з Сіднейського університету.

Серед інших «тривожних ознак людської діяльності» вчені вказали зростання пасажиропотоку в авіаційному транспорті, а також зростання світового ВВП. «»Кліматична криза тісно пов’язана з надмірним споживанням в рамках заможного життя», - кажуть вчені. Вони також склали невеликий список дій, до виконання яких потрібно перейти негайно. Перш за все, вчені радять використовувати енергію більш ефективно і запровадити високі податки на вуглець, щоб скоротити використання викопного палива.

Також потрібно стабілізувати глобальну людську популяцію, яка зараз збільшується на 200 тисяч людей щодня. Читайте також BBC: У людства лишилось 1,5 роки на порятунок клімату Землі Для цього потрібно використати етичні підходи, такі як запровадження більш тривалої освіти для дівчат.

Потрібно також припинити знищення природи й відновити ліси, щоб поглинути вуглекислий газ з атмосфери. Людям варто переглянути свою дієту, зокрема їсти більше рослин і менше м’яса. Також потрібно зменшити продуктові відходи. Також вчені радять відмовитися від вимірювання економічних цілей у зростанні ВВП.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.