Хіти тижня. Магазин змусили виправити помилку: Американець довів у суді, кому належить борщ

Деро Гоффман розповів, що його бабуся була українкою.

37-річний Кілліан Деро Гоффман з Нью-Йорка побачив у супермаркеті у США, власником якого був росіянин, напис: "Борщ — це російська страва". Цей напис так обурив чоловіка, який вболіває за Україну, що він подав до суду на крамницю. І переміг, повідомляють Патріоти України із посиланням на expres.online.

"Подав судовий позов про навмисне введення в оману споживачів. Я використав інформацію, підтверджену міжнародною агенцією (International ISBN Agency), де вказано, що борщ — страва українського походження. Цю агенцію дуже поважають у всьому світі, тож у судді не було підстав сумніватися. В результаті, буквально нещодавно, суд виніс рішення на мою користь. Борщ — це українська страва", - говорить чоловік.

Власники магазину були змушені прибрати неправдиву інформацію з вітрини. Кілліан щебече солов'їною так, що може втерти носа багатьом українцям! Він — американець бельгійського походження. Працює програмістом, помічником юриста, є власником віртуального мобільного провайдера.

"Моя прабабуся була українкою, а прадід — німцем, — розповідає американець "Експресу". — Він служив солдатом СС, але згодом перейшов на бік українських повстанців, бо ненавидів нацистів і більшовиків. У Другу світову війну прадідусь, щоб урятувати життя своїй дружині й доньці Алевтині, відправив їх в Україну, у Харківську область, у маленьке село Судиха", - говорить Деро.

Прадід вивів українських солдатів з-під обстрілу дорогою, яку знали лише німці. Згодом його за це розстріляли. У пам'ять про моїх рідних я вирішив вивчати українську мову".

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...