Хіти тижня. Мутував і ослаб: Вчені повідомили хороші новини про коронавірус

Дані про ослаблення коронавірусу надходять із різних країн.

Італійські вчені провели дослідження, які засвідчують, що коронавірус став менш небезпечним для людського організму, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Дані про ослаблення коронавірусу надходять із різних країн. Вчені назвали це гарною новиною для всіх людей.

Італійський вірусолог, проректор міланського університету Vita-Salute San Raffaele Массімо Клементі з працівниками лабораторії мікробіології та вірусології госпіталю San Raffaele зайнялися пошуком наукового пояснення зміни клінічної картини хвороби COVID-19.

"Ще у травні наші лікарі відзначили прогресуюче зниження гостроти захворювання, з яким госпіталізували інфікованих коронавірусом пацієнтів. При цьому йшлося не тільки про зменшення кількості хворих, але і про скорочення числа хворих, яким потрібне лікування у відділенні інтенсивної терапії, зокрема у зв'язку із запаленням легенів. Одночасно збільшилася кількість заражених, яких можна було лікувати вдома", – розповів вірусолог.

Вчені провели велике дослідження, в ході якого порівняли 100 пацієнтів, що поступили в лікарню з 1 до 15 березня, і 100 пацієнтів, госпіталізованих у другій половині травня.

"З'ясувалося, що вірусне навантаження в початковій стадії епідемії була значно, в десятки разів вище, ніж у кінці травня. Цей результат має дуже велике значення", – сказав Клементі.

Професор вважає зниження вірусного навантаження доказом ослаблення COVID-19. За його словами, цей висновок підтверджують дані, які він отримав з інших країн, що перебувають на різних етапах епідемії.

"Британські колеги встановили, що існують певні зони генома вірусу, де відбуваються мутації. Йдеться про феномен під назвою гомоплазія. Це означає, що вірус дуже пластичний і пристосовується до людського організму за допомогою різних мутацій", – підсумував учений.

Він наголосив, що процес ослаблення відбувається в усіх країнах, незалежно від їхнього географічного положення та стадії епідемії, на якій вони перебувають.

"Всюди еволюція вірусу йде в одному і тому самому напрямку, десь швидше, десь повільніше. Досить імовірно, що цей процес призведе до скорочення патогенного потенціалу вірусу, зниження його вірулентності, як це не раз бувало раніше. Поступово вірус стає менш агресивним, він пристосовується і слабшає", – резюмував вірусолог.

Він висловив припущення, що досить скоро коронавірус стане настільки слабким, що "як і решта коронавірусів, викликатиме у людини лише банальні респіраторні захворювання".

Клементі висловив надію, що другої хвилі захворюваності, яку прогнозували на осінь, може і не бути.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...