Хіти тижня. На пух тоді уваги не звертали: Чому в СРСР ще з 1939-х садили тополі вздовж доріг, тротуарів і в кожному дворі

Як виявилося, конкретно Тополя має цілу низку важливих переваг, які якісно виділяють його поруч з іншими деревами і чагарниками. Корисність тополі як рослини була доведена вченими ще за часів Радянського Союзу. Надалі позитивні моменти вирощування цих дерев неодноразово підтверджувалися вченими, повідомляють Патріоти України з посиланням на Novate.

Причини посадки цих дерев

По-перше, Тополя набагато краще інших дерев збирає і вбирає важкі елементи з повітря, які потрапляють в нього з диму автомобілів, фабрик і заводів.

По-друге, Тополя має специфічну форму. Він не займає багато місця, що дозволяє висаджувати величезну кількість дерев в ряд. А якщо він впаде-збиток буде набагато менше.

В СРСР тополі вирощували масово. (Фото: infocog.ru)

Третя причина полягає в тому, що Тополя-невибагливий. Вони майже не страждають від брудного повітря, а крім того, у важких міських умовах їм не потрібно ніякого додаткового догляду, будь то підгодівля або поливання. Їх дуже легко рубати, при необхідності або стригти крону.

Тополі-це довгожителі, у цьому полягає четверта причина їх посадки. Вони спокійно доживають до 100 років навіть в найнесприятливіших умовах.

ДО РЕЧІ, висаджувати тополі в містах і вздовж шосейних доріг в СРСР стали ще в 1930-і роки.


Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...