Вчені з Університету Лаваля в Канаді виявили у вині антиоксидант, здатний знизити тяжкість гострого респіраторного дистрес-синдрому (ГРДС), який часто супроводжує коронавірус, передають Патріоти України.
ОРДС є дихальною недостатністю, викликаною запальним процесом у легенях. Він викликає задишку, прискорене дихання, синювате забарвлення шкіри.
Однак, як відкрили канадські дослідники, знижувати тяжкість цього синдрому здатний великий вміст в організмі особливого ферменту ACE2. Його концентрацію в організмі збільшує антиоксидант ресвератрол, що міститься в червоному і білому вині, арахісі, фісташках, какао, малині, винограді, чорниці та журавлині.
Як пояснив провідний науковий співробітник лабораторії молекулярної біології МДУ ім. М.В. Ломоносова Роман Зіновкін, зростання концентрації ACE2, з одного боку, може збільшити ризик проникнення коронавірусу в клітину. З іншого, коли фермент не працює, це призводить до збільшення кількості пептиду AngII, усугубляющего запальну реакцію. Наприклад, він звужує судини."Тому, на мій погляд, недолік ACE2 і надлишок AngII негативно впливає на перебіг COVID-19", – прийшов до висновку фахівець.
Уряд вніс до Верховної Ради євроінтеграційний законопроєкт про приєднання до Єдиної зони платежів у євро (SEPA). Документ містить норму про створення Реєстру рахунків та індивідуальних банківських сейфів фізичних осіб. Про це йдеться в публікації Мінфі...
У ніч на 29 червня льотчик 1 класу, 32-річний Максим Устименко відбивав масований повітряний напад ворога та встиг збити сім цілей. Трагічну звістку повідомили у Повітряних силах ЗСУ, передають Патріоти України. Під час відпрацювання останньої — його в...