Вчені з Університету Лаваля в Канаді виявили у вині антиоксидант, здатний знизити тяжкість гострого респіраторного дистрес-синдрому (ГРДС), який часто супроводжує коронавірус, передають Патріоти України.
ОРДС є дихальною недостатністю, викликаною запальним процесом у легенях. Він викликає задишку, прискорене дихання, синювате забарвлення шкіри.
Однак, як відкрили канадські дослідники, знижувати тяжкість цього синдрому здатний великий вміст в організмі особливого ферменту ACE2. Його концентрацію в організмі збільшує антиоксидант ресвератрол, що міститься в червоному і білому вині, арахісі, фісташках, какао, малині, винограді, чорниці та журавлині.
Як пояснив провідний науковий співробітник лабораторії молекулярної біології МДУ ім. М.В. Ломоносова Роман Зіновкін, зростання концентрації ACE2, з одного боку, може збільшити ризик проникнення коронавірусу в клітину. З іншого, коли фермент не працює, це призводить до збільшення кількості пептиду AngII, усугубляющего запальну реакцію. Наприклад, він звужує судини."Тому, на мій погляд, недолік ACE2 і надлишок AngII негативно впливає на перебіг COVID-19", – прийшов до висновку фахівець.
Міжнародна асоціація ультрамарафонців (IAU) не визнаватиме світовий рекорд росіянина Івана Заборського через використання ним російського прапору на фініші. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на офіційний сайт IAU. На початку травня Забо...
У аеропорту Шарм-ель-Шейха рекламний щит упав на туристів із Казахстану, які чекали на посадку рейсу до Астани. Одна жінка загинула, ще дві зазнали травм. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Zakon.kz. «Із рідними загиблої вже встанови...