Як відомо, фаст-фуд чи надмірне вживання цукру і продуктів на його основі – не завжди є нашими найкращими друзями. Які до того ж можуть стати причиною запалення в організмі. І більшість видів риби вважають хорошими у боротьбі із такою проблемою. Але існує такий, що може впоратись з нею якнайкраще. Подібний висновок доводять дані вчених із Harvard Health Publishing, передають Патріоти України.
Як повідомляють дослідники, причини запалень можуть бути різними. Найчастіше вони виникають у відповідь на якусь травму чи хворобу, наявність токсин в організмі, зайву вагу чи, як писалось вище, надлишок вживання фас-фуду чи цукру. Найбільш корисними продуктами для боротьби із запаленням є жирна риба. Причому найкращою із всіх вважається скумбрія, яку відносять до списку здорових продуктів харчування.
Вся справа у омега-3 та жирних кислотах
Згідно з Міжнародним журналом молекулярних наук, лосось, скумбрія, сардина, оселедець та форель є джерелом найвищих рівнів омега-3. Приблизно 1-3,5 г на одну порцію. Скумбрія серед них має 2,5 г у одній порції. В свою чергу ці жирні кислоти можуть з легкістю зменшити хронічне запалення і знизити ризик серйозних захворювань.
Вважається, що найпоширенішими запальними біомаркерами є діабет, високий рівень холестерину і С-реактивних білків. Відповідне дослідження показало, що споживання жирних кислот омега-3 призвело до зниження рівня цих біомаркерів. Особливо у людей, які страждають на діабет та серцево-судинні захворювання. Про це йдеться у деяких наукових звітах.
Всупереч намаганням Міненерго переконати українців у тому, що установка двозонного лічильника допоможе зменшити плату за комуналку, не всі погоджуються з такою пропозицію, адже купувати лічильники доведеться зараз, а економія на платіжках може бути від...
Від 1 березня 2025 року в Україні почнуть перевіряти чинність декларацій із сімейними лікарями. Деякі українці мають верифікувати декларації, якщо інформація у медичній системі не збігається з державними реєстрами, передають Патріоти України.