Хіти тижня. Ні, це не оселедець і не лосось: Вчені назвали найкориснішу рибу і пояснили чому

Як відомо, фаст-фуд чи надмірне вживання цукру і продуктів на його основі – не завжди є нашими найкращими друзями. Які до того ж можуть стати причиною запалення в організмі. І більшість видів риби вважають хорошими у боротьбі із такою проблемою. Але існує такий, що може впоратись з нею якнайкраще. Подібний висновок доводять дані вчених із Harvard Health Publishing, передають Патріоти України.

Як повідомляють дослідники, причини запалень можуть бути різними. Найчастіше вони виникають у відповідь на якусь травму чи хворобу, наявність токсин в організмі, зайву вагу чи, як писалось вище, надлишок вживання фас-фуду чи цукру. Найбільш корисними продуктами для боротьби із запаленням є жирна риба. Причому найкращою із всіх вважається скумбрія, яку відносять до списку здорових продуктів харчування.

Вся справа у омега-3 та жирних кислотах

Згідно з Міжнародним журналом молекулярних наук, лосось, скумбрія, сардина, оселедець та форель є джерелом найвищих рівнів омега-3. Приблизно 1-3,5 г на одну порцію. Скумбрія серед них має 2,5 г у одній порції. В свою чергу ці жирні кислоти можуть з легкістю зменшити хронічне запалення і знизити ризик серйозних захворювань.

Вважається, що найпоширенішими запальними біомаркерами є діабет, високий рівень холестерину і С-реактивних білків. Відповідне дослідження показало, що споживання жирних кислот омега-3 призвело до зниження рівня цих біомаркерів. Особливо у людей, які страждають на діабет та серцево-судинні захворювання. Про це йдеться у деяких наукових звітах.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...