Хіти тижня. Одеситка крутила роман із князем Монако, а молоду вдову намагалися купити олігархи: Неймовірні історії найгарніших фігуристок СРСР (фото)

Фігурне катання за радянських часів було не менш популярним, ніж хокей. А титуловані фігуристки підкорювали серця і простих чоловіків, і державних чиновників, і навіть членів королівської сім'ї. Ось тільки не завжди була казка зі щасливим кінцем, зазначають Патріоти України.

1. Тетяна ЖУК

Срібна призерка Олімпіади-1968 у парному катанні Тетяна Жук була не лише сильною спортсменкою, а й дуже ефектною дівчиною. Однак, незважаючи на інтерес чоловіків до білявки, вона була зосереджена на своїй кар'єрі.

Тетяна Жук зі своїм багаторічним партнером Олександром Гореліком.

Все змінилося, коли Жук познайомилася із зіркою московського ЦСКА та збірною СРСР з футболу Альбертом Шестерньовим. Молодих людей звела одночасно отримана травма 1965-го. Вони проходили реабілітацію у центрі у Москві, де Тетяна нікого не знала.

Тетяна Жук була успішною фігуристкою та ефектною дівчиною.

Альберт дізнався від лікаря, що є молоденька фігуристка, яку ніхто не відвідує, купив квіти, пішов провідати. І закрутилося... Наприкінці року спортсмени зіграли пишне весілля.

Тетяна Жук на весіллі із футболістом Альбертом Шестерневим.

Після медалі на ОІ-1968 Тетяна вирішила завершити кар'єру і народити дитину, щоб врятувати шлюб. Але після народження доньки та шести років разом пара розпалася, хоч Шестерньов і намагався утримати відому красуню. Яка, до речі, після розлучення недовго була одна. Незабаром Жук знову вийшла заміж та народила ще одну дочку.

Фігуристка Тетяна Жук була дуже популярна свого часу.

2. Олена ОЛЕКСАНДРОВА

Тендітну блондинку Олену Олександрову називали "Оленою Прекрасною". Зі зростом 174 см вона вважалася надто високою для фігуристки, що ускладнювало для неї стрибки. Та й фізичні здібності були середні. Але її прокати були справжнім мистецтвом.

"Інтереси Олени були зосереджені не стільки на спорті, скільки на мистецтві музики та танцю", – писали про катання Олександрової.

Олена Олександрова чарувала своїми прокатами.

Краса Олександрової приваблювала багатьох чоловіків, але вона була надто серйозною і зосередженою на своїй справі, щоб розпорошуватися на романи або швидкоплинні захоплення. І таки стала чемпіонкою СРСР, обійшовши визнаних лідерів.

3. Людмила ПАХОМОВА

Діяльна та яскрава Людмила Пахомова була народжена для того, щоб досягати успіху – і на льоду, і у стосунках із чоловіками. І хоча спочатку тренери не бачили у ній перспективи, Пахомова здійснила революцію у танцях на льоду. А ось у особистому житті запальна брюнетка виявилася однолюбкою.

Вже будучи чемпіонкою Союзу у танцях на льоду, Людмила обрала для себе партнера і у спорті, і у житті. Ним став фігурист Олександр Горшков, який подавав надії. І в цій парі збіглося все. У роботі з молодим молодим тренером Оленою Чайковською вони стали першими олімпійськими чемпіонами у танцях на льоду у 1976 році. Пахомова збирала аншлаги, її любили шанувальнику у всьому світі.

Людмила Пахомова дуже часто усміхалася.

При цьому після першого тренування Людмила попросила Сашка проводити її. І це стало початком великого кохання та міцної сім'ї. Вона пішла з льоду непереможною, народила доньку і виявилася успішним тренером, доки не сталася трагедія.

Лікарі виявили у Пахомової рак. Вони просили Людмилу не курити і не ходити на ковзанку, тоді вона зможе прожити довше. Але фігуристка не могла відмовитись від льоду, і у 39 років легендарної красуні не стало.

Людмила Пахомова з чоловіком та донькою.

4. Наталія ЛІНІЧУК

Наталя Лінічук стала олімпійською чемпіонкою у танцях на льоду всупереч усьому. "У Наташі хребет був як кисіль. Як вона з такою спиною була здатна займатися фігурним катанням і тренуватися щодня годинами, я уявити не могла", – згадувала потім Олена Чайковська, яка готувала пару Лінічук і Карпоносова.

Наталя Лінічук та Геннадій Карпоносов пройшли через багато перепон.

Спочатку в парі з більш досвідченим партнером Наталі не вистачало техніки, але самовіддача та завзятість допомогли їй стати зіркою льоду. А природна краса дівчини привертала увагу чоловіків.

Наталя Ліничук мала багато шанувальників.

Вперше Лінічук вийшла заміж за чиновника з Міністерства зовнішньої торгівлі СРСР, але подружжя жило надто різними життями, і пара розпалася.

Наталя Ліничук вважалася у СРСР справжньою красунею.

Закоханий у партнерку Карпоносов тричі робив їй пропозицію і врешті-решт дочекався згоди. Згодом після перемоги на Олімпіаді фігуристи завершили кар'єру. Ліничук народила доньку та стала першою ведучою уроків аеробіки на телебаченні СРСР. Потім чоловік та дружина виявилися успішними тренерами. Але після 32-х років шлюбу Наталя пішла від Геннадія та осіла у США.

5. Майя УСОВА

Незвичайна краса Майї Усової не вберегла її від страждань у особистому житті. У 16 років дівчину поставили в пару до Олександра Жуліна, якому не важко було завоювати серце недосвідченої Майї.

Фігуристка Майя Усова.

Через шість років спільного катання вони розписалися, але Жулін виявився ще ловеласом. Усі знали про його роман із Оксаною Грищук, а потім і з Тетяною Навкою.

Майя Усова зі своїм чоловіком та партнером Олександром Жуліним.

Спочатку Усова все прощала. Навіть регулярні побої Жуліна, у чому змогла зізнатися лише через багато років. Вона не знала, що у стосунках може бути інакше. Тим паче пара досягла успіху у спорті – виграла чемпіонат світу та срібні медалі на Олімпіаді-1994 та "бронзу" на ОІ-1992.

Зрештою Майя позбавилася жорстокого чоловіка, але опинилася у ролі коханки багатого американця, який не збирався з нею одружуватися. У фігуристки стався викидень. І вона з головою пішла в роботу, допоки випадково не потрапила на консультацію до лікаря, який не тільки вилікував її плече, а й душу. Анатолій став чоловіком Усовою, і у 46 років вона вперше стала мамою.

Майя Усова була успішною на льоду, але довгий час нещасною в особистому житті.

6. Катерина ГОРДЄЄВА

Одна з найкрасивіших спортсменок 20 століття фігуристка Катерина Гордєєва у 24 роки опинилася на краю прірви. У парі зі своїм чоловіком Сергієм Гриньковим вона виграла все, що було можливо – від чемпіонату Європи до двох Олімпіад у 1988-му та 1994-му. І навіть устигла стати мамою. Фігуристи були молоді, успішні та щасливі.

Уболівальники любили Катерину та Сергія не лише за техніку, а й за ніжні, зворушливі стосунки між партнерами. Їх називали найкрасивішою парою фігурного катання – мініатюрна та по-дитячому чарівна Гордєєва та мужній Гриньков. Але у листопаді 1995-го у цього велетня не витримало серце. Фігуристові стало погано прямо на ковзанці.

Катерина Гордєєва та Сергій Гриньков вважалися найкрасивішою парою на льоду.

Незважаючи на всі старання лікарів, Сергій у 28 років помер від інфаркту. "Його серце зупинилося, а моє було розбите", – говорила Гордєєва, яку з глибокої депресії вивев обов'язок піклуватися про дочку. Неймовірна Катерина була дуже затребувана у США у різноманітних шоу. А її книга "Мій Сергій" стала бестселером.

Гордєєва з початку 90-х осіла в Америці. Молоду вдову намагалися завоювати олігархи, пропонуючи гроші та іномарки. Але Катерина спробувала знайти щастя у шлюбі з іншим фігуристом, чемпіоном ОІ-1998 Іллею Куликом. І здавалося, що їй це вдалося. 2002 року вона народила йому дочку. Але після 15 років шлюбу у 2016 році подружжя тихо розійшлося.

Після Гринькова у житті Гордєєвої був лише фігурист Ілля Кулик.

7. Оксана ГРИЩУК

Одеситка Оксана Грищук зовсім трохи покаталася за збірну СРСР, але її можна вважати ще й радянською фігуристкою, яка потім обрала громадянство Росії. Фатальним чоловіком у житті красуні став одружений фігурист Олександр Жулін, який був її конкурентом на льоду та вирішив завоювати й 19-річну Оксану.

Про кохання до Жулина Грищук хотіла кричати, незважаючи на осуд. А він вирішив використати її почуття. Олександр пообіцяв дівчині одружитися, якщо вона закінчить кар'єру. У результаті її партнер Платов почав кататися з Тетяною Навкою, а Оксана повісила ковзани на цвях. Жулін дзвонив з Америки майже кожен день і розповідав про майбутні заручини.

Оксана Грищук була дуже популярною в Америці.

"Але одного разу мені зателефонувала його дружина Майя Усова і розповіла, що у Жуліна роман із Навкою. Я зрозуміла, що він – донжуан і просто хотів позбавитися суперників. Ми возз'єдналися з Платовим і виграли Олімпіаду-1994", — згадувала Грищук.

І хоч характер у самої Оксани був дуже складний та конфліктний, у парі з Платовим вона перемогла і на ОІ-1998. Фігуристка була дуже популярною, її звали зніматися у кіно до США. І невдовзі розпочалися стосунки з майбутнім князем Монако Альбером, який був зачарований спортсменкою. Але вона проміняла його на фітнес-тренера з США, який так і не наважився одружитися з Оксаною. І залишив її із дочкою.

Жулін використав Оксану Грищук, а князя Альбера вона покинула сама.

Джерело: Обозреватель

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...