Хіти тижня. Помирали в муках: У Росії озвучили причину смерті українського шахіста з бази "Миротворця" та його подруги

Станіслав Богданович і Олександра ВернигораУ Росії назвали попередню причину смерті українських шахістів 26-річного Станіслава Богдановича і 18-річної Олександри Вернигори, яких знайшли мертвими в Москві, зазначають Патріоти України.

Як заявив керівник відділу клінічної токсикології НДІ Швидкої допомоги ім. Джанелідзе Олексій Лодягін, причиною смерті пари, за попередніми даними, став звеселяючий газ. У даний час в обставинах події розбираються слідчі.

"Тут однозначно знижена концентрація кисню, на цьому тлі, за всіма ознаками, сталася гіпоксія. Вони загинули від нестачі кисню, однозначно. Навіть у медицині він використовується для наркозу, пригнічуючи діє на центральну нервову систему, яка відповідає за взаємодію з зовнішнім середовищем. Вона отримує всю інформацію через органи чуття. Одна справа, коли його в медичних цілях використовувати, інша – з метою отримання зміненого стану, ейфорії", – цитує Лодягіна РЕН ТВ.

Як повідомлялось раніше, 26-річний шахіст Богданович, колишній чемпіон України зі швидких шахів, перед смертю потрапив до бази "миротворця" за те, що зіграв за збірну Росії в інтернет-матчі проти України. 5 березня тіла Богдановича і його дівчини, української шахістки Олександри Вернигори виявив в Москві батько Олександри, коли прийшов додому. На голови загиблих були надягнуті целофанові пакети, що відразу дозволило висунути версію про звеселяючий газ, яким дихала пара з метою наркотичного ефекту. Крім того, пізніше стало відомо, що на тілах Богдановича і Вернигори були виявлені сліди ін'єкцій.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...