Хіти тижня. Пошукайте по шухлядах: Дві українські монети номіналом у 10 і 15 копійок продали за шалені гроші

Монета номіналом в 15 копійок пішла на аукціоні за рекордну суму у 21 тисячу гривень. За монету номіналом у 10 копійок колекціонер виклав понад 12 тисяч гривень. Що це за монети і як вони виглядають, розповіли на аукціонному порталі Violity.com, зазначають Патріоти України.

Чим відрізняються ці монети

За рекордну суму на аукціоні була продана монета номіналом 15 копійок 1992 року. Її вартість склала 21 тисячу гривень. За 10 копійок випуску 1992 року власник вторгував 12,5 тисячі гривень.

"Україна, 15 копійок 1992 року, 1аа-43, магнітна сталь, плакована латунню. Особливість: 4 ягоди, проріз. Монета викарбувана однією з перших, в аркуші ще проріз. У пізніших монет проріз викришено", - сказано в описі до монети.

В Україні продали монету за рекордну суму: як вона виглядає

В Україні продали монету за рекордну суму: як вона виглядає

А ось монета номіналом в 10 копійок виготовлена з нестандартної заготовки. На частині гурта є сліди, які швидше за все залишилися на заготівлі.

За які монети нумізмати готові платити тисячі

Вважається, що колекціонерів цікавлять тільки рідкісні монети і яким вже дуже багато років. Але виручити пристойну суму можна і за сучасні монети. Вони просто повинні істотно відрізнятися від інших - невелика партія випуску, брак при виготовленні.

Наприклад, за монету номіналом 10 копійок 2008 року з виробничим браком колекціонери готові викласти до 250 тисяч гривень.

В Україні продали монету за рекордну суму: як вона виглядає

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...