Хіти тижня. Серро-Гордо: Перед пандемією американець купив місто-привид і весь карантин його відбудовував. Ось, що у нього вийшло (відео)

Брент Андервуд з приятелем хочуть зробити з покинутого міста туристичну точку.

Брент Андервуд 31-річний підприємець з США Брент Андервуд у 2018 році разом з приятелем купили собі покинуте місто Серро-Гордо за $1,4 млн. Весь карантин він провів там — ремонтуючи, реставруючи і відновлюючи вулиці і будинки, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Робота йшла неквапливо, поки в світі не з'явився COVID-19. Дізнавшись про наближення карантину, Брент поїхав в Серро-Гордо — ідеальне з точки зору самоізоляції місце. Він планував провести там 3-4 тижні, але вийшло довше. Зараз чоловік живе і працює там вже більше півроку — не стільки через карантин, скільки через те, що по-справжньому полюбив це місце, пише Bored Panda.

Поруч з Серро-Гордо знаходяться шахти, в яких колись були найбільші поклади срібла в Каліфорнії — за весь час там добули срібла на $500 млн. На території 121,4 га стояли 400 будинків, а населення міста було близько 4 тис. людей.

Але, коли запаси закінчилися, містечко спорожніло — тепер там живе одна людина, сім кошенят і п'ять кіз. Та й будівель стало трохи менше — всього 22.

Один з кошенят - цього звуть Горло, і він любить лазити по ногах

Нещодавно Брент створив тред на Reddit, де люди могли задати йому будь-які питання — там він і розповів про те, чим живе, чим займається і як розважає свою самотність в місті-примарі.

Весь цей час він займався збиранням і ремонтом будівель, які залишилися у Серро-Гордо.

За півроку Брент зробив готель для майбутніх постояльців, відновив гараж, який давно став каплицею, і сарай, а колишній магазин він переробив в музей, де виставляє всі цікаві речі, які знаходить під час свого життя в Серро-Гордо. До них відносяться старий проржавілий пістолет, джинсовий одяг для шахтарів (штани і куртка), різні інструменти і головні убори, горщики, сковороди, посуд, а в шахтах навіть залишився динаміт.

Але найважливіший проект для американця — відновлення системи водопостачання міста. Чоловік спустився під землю на 200 з невеликим метрів, щоб відшукати воду, після чого відновив насос, полагодив труби — і тепер, вперше за 15 років, у місті є вода. Система не ідеальна, але вмитися точно можна.

Звичайно, таку роботу він робив не самостійно — до нього приїжджало підкріплення у вигляді жителів сусідніх містечок.

Брент називає Серро-Гордо містом-примарою не тільки тому, що воно покинуте, а й тому що воно, як йому здалося, дійсно бачив там примар.

Посеред міста стоїть старий готель American Hotel, побудований в 1871 році. Одного разу чоловік зайшов туди і побачив світло на кухні. Одна з фіранок сіпнулася, і він побачив обличчя. Він подумав, що це хтось із робітників, але швидко зрозумів, що ті поїхали кількома тижнями раніше. Пізніше, коли він вийшов на вулицю і замкнув будинок, він побачив, як на кухні включився світло.

Більше в цей готель Брент не заходив. Але сторінку на Patreon, де збирає гроші на відновлення будівлі, завів.

«Наша мета — зберегти історію, всю власність і у такий спосіб поважати нашу історію. Тут ти вчишся покладатися на себе. Якщо ти щось забув — погано. Якщо у тебе немає болта — вигадуй щось інше», — розповідає він.

"Чим більше часу ви проводите в Серро-Гордо, тим більше воно вас зачаровує. Дивно говорити вголос, що власність може це зробити, але подивіться це на відео — це виглядає красиво. Є щось в цьому місці, воно зачаровує вас — і виходить так, що це — єдине місце, де ти хочеш бути», — пояснює він.

Повне відео про життя Брента Андервуда в Серро-Гордо:

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...

Невідомі відкрили вогонь по поліцейських на Вінниччині, один з правоохоронців отримав смертельне поранення

субота, 20 квітень 2024, 9:57

Поліція розшукує осіб, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині - один з них загинув від отриманих травм, передають Патріоти України. Деталі: Відомо, що 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліц...