Хіти тижня. Щоб зберегти життя: У США медики відмовляються від вентиляції легенів хворим на коронавірус

Лікарі починають вдаватися до інших методів...

У той час як представники охорони здоров’я по всьому світу прагнуть отримати як можна більше апаратів штучної вентиляції легенів для хворих з коронавірусом, деякі лікарі відмовляються від їх використання, передають Патріоти України з посиланням на Associated Press.

Видання відзначає, що в деяких лікарнях світу спостерігаються надзвичайно високі показники смертності від коронавірусу серед пацієнтів, до яких застосовувалася штучна вентиляція легенів.

Експерти кажуть, що близько 40-50% пацієнтів з тяжкими респіраторними розладами вмирають, будучи підключеними до ШВЛ. Наприклад, у Нью-Йорку помирає 80% пацієнтів, яких розмістили на вентиляцію.

Доктор Едді Фан, експерт з респіраторного лікування в лікарні загального профілю в Торонто, звертає увагу на те, що апарати ШВЛ можуть нашкодити пацієнту, так як кисень під високим тиском нагнітається в крихітні повітряні мішечки в легенях пацієнта. Небезпеці можна запобігти шляхом обмеження тиску та об’єму дихання, створюваного машиною.

На тлі цих даних лікарі починають вдаватися до інших методів. Один з них полягає в тому, що пацієнти лежать в різних положеннях, у тому числі на животі, щоб краще провітрювати різні частини легені. Інший спосіб — дати пацієнтам більше кисню через носові трубки або інші пристрої.

Крім цього, було відзначено, що ще однією причиною високої смертності може бути те, що пацієнтів з коронавірусом просто довго “тримають” на ШВЛ. Так, пацієнти з бактеріальною пневмонією, можуть перебувати на апараті ШВЛ не більше доби або двох, в той час як інфіковані COVID-19 можуть бути підключені до апарату до двох тижнів.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...