Хіти тижня. Справді хворіє? Митрополита УПЦ МП Онуфрія ніхто не бачив більше двох тижнів

Останній раз митрополит Онуфрій (Березовський) з’явився на публіці ще 14 квітня, коли він привітав віруючих зі Страсною седмицею.

На третій тиждень після Великодня, на сайті РПЦвУ публікують минулорічну проповідь очільника Московського Патріархату в Україні Онуфрія, яку він говорив в ефірі телеканалу «Інтер» ще 11 травня 2019 року. Куди ж подівся священик, у якого підозрюють коронавірус? Вже другий тиждень його ніхто не бачив і він не з’являється на богослужіннях. Таким питанням задався ресурс Церкваріум, передають Патріоти України.

Останній раз митрополит Онуфрій (Березовський) з’явився на публіці ще 14 квітня, коли він привітав віруючих зі Страсною седмицею. Фото чи відео з Великоднього богослужіння 18-19 квітня так і не було оприлюднено, лише розповсюджено офіційне привітання, яке було записане заздалегідь.

Нещодавно також було оприлюднено відео з промовою митрополита Павла, намісника Києво-Печерської лаври, зняте начебто після його виписки з Олександрівської лікарні. Дату запису цього відео теж встановити неможливо. На ньому митрополит Павло у зеленому облаченні, яке традиційно не використовується ані на Страсному, ані на Світлому тижні. Ймовірно, відео було записано на Вербну неділю, 12 квітня, тобто завчасно, але оприлюднено набагато пізніше — 20 квітня.

Коли в УПЦ МП постійно приховують суспільно значущу інформацію щодо своїх захворілих, постає питання – а куди подівся сам предстоятель цієї церкви? Який стан його здоров’я? Чи здатен він керувати церквою? Якщо не здатен – то хто керує УПЦ МП і на якій канонічній підставі? Поки що ані громадськість, ані віряни цієї церкви не мають відповідей на ці питання.

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...

Одна - колишня дружина, друга - нібито законна: Працівницю РАГСу звинувачують у фіктивному шлюбі зі зниклим безвісти бійцем, але є цікавий нюанс

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:30

Три тижні тому ТСН розповідала про одну з судових справ - дві жінки стверджують, що мають право на виплати бійця, який зник безвісти на Донеччині. Одна - колишня дружина, друга - нібито законна. Початок цієї історії такий - військовослужбовець зникає б...