Хіти тижня. Стало відомо про найважчий симптом коронавірусу

Фахівці з США проаналізували статистику історій хвороб заражених коронавірусом.

Вчені з США назвали найбільш небезпечний симптом коронавірусу, який з’являється у людини першим, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Це аносмія, тобто втрата нюху. Це перша ознака, яка може дати зрозуміти, в якій формі буде протікати хвороба. Якщо людина зовсім не відчуває запахів – коронавірус буде у важкій формі, якщо наполовину – буде легкий перебіг.

До такого висновку після досліджень прийшли американські вчені з відділення хірургії Університету Цинциннаті. Їх праця з’явилася в науковому журналі ACS Chemical Neuroscience.

Річ у тому, що вірус проникає в організм за допомогою білків, які відповідають за розпізнавання запахів.

Фахівці з США проаналізували статистику історій хвороб заражених коронавірусом. Вони прийшли до висновку: чим серйозніше була аносмія, тим важче у хворого будуть і лихоманка, кашель, задишка, а також в цілому перебіг хвороби.

Як відомо, першими симптомами коронавірусу є підвищення температури, кашель, утруднення дихання, ломота в тілі і слабкість.

Як ми раніше писали, вчені почали масштабне дослідження щодо того, як генетика людини впливає на тяжкість коронавірусу.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...