Хіти тижня. Третій пік спеки і заморозки: Синоптики дали несподіваний прогноз погоди в Україні до кінця серпня

Погода в Україні в кінці літа знову буде спекотною і спекотною. Такий прогноз погоди на кінець серпня озвучив народний синоптик Леонід Горбань. Він повідомив, що на нас чекає третій пік пекельної спеки. Температура повітря буде від +30 до +32 градусів тепла, передають Патріоти України.

Третій пік не буде таким жорстким, як два попередніх, але попотіти доведеться вдень. "Серпень, на відміну від попередніх місяців, навпаки, буде сухим і стабільно спекотним", - сказав Леонід Горбань.

Зазначимо, що начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко зазначила, що літо в серпні не закінчиться, воно буде продовжуватися ще у вересні. Це пов'язано з глобальним потеплінням та зміною клімату.

"Літо в цьому році може тривати не три, а чотири місяці, до кінця вересня, та й вся осінь буде теплою", - розповіла експерт. До речі, директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда не виключає, що в кінці серпня на поверхні грунту можливі заморозки. Винятком стануть південні і більшість центральних областей.

Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: Опитування показало, за яких умов

четвер, 2 травень 2024, 15:56

Більшість українців все ще планують повернутися до України (26% точно та 26% скоріше). З них 61% планує це зробити після війни, передають Патріоти України. з посиланням на дані опитуванняInfo Sapiens. Остаточне закінчення війни / припинення бойових ді...

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...